Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αποστομωτική απάντηση Μπέζου για τη αιφνιδιαστική επίσκεψη Χρονά στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου προς τον Περιφερειακό Σύμβουλο Άγγελο Χρονά υπευθύνου για θέματα Υγείας στη Μεσσηνία και τις καταγγελίες του για την εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας που συνάντησε στην......

αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο ίδρυμα των Φιλιατρών.
Στην απάντηση που εξέδωσε ο Γιώργος Μπέζος αποδημεί με τρόπο υποδειγματικά τους ισχυρισμούς Χρονά περί εγκατάλειψης και αδιαφορίας ενώ τον κατηγορεί ότι αν και είναι δυόμισι χρόνια Περιφερειακός σύμβουλος δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει, να μάθει για το τι έχει γίνει στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών.

Σημειώνουμε ότι Διοικητικά το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Η απάντηση του Διοικητή τυ Νοσοκομείου Καλαμάτας έχεις ως εξης:

Με έκπληξη διάβασα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ, -υποδυόμενος το ρόλο ανορθόδοξου επιθεωρητή- περιφερειακού συμβούλου Άγγελου Χρονά στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών. Κάνει δε λόγο, για εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης.
Μάλιστα.

Πρώτον και επί της ουσίας: κε Ά. Χρονά ο ίδιος μιλάτε στα λεγόμενά σας, από τη μια για αδιαφορία και εγκατάλειψη επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες και ταυτόχρονα διαπιστώνετε ότι τα 25 περίπου παιδιά που φιλοξενούνται, φροντίζονται με αγάπη και ενδιαφέρον και με τους πλέον αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.
Τελικά τι συμβαίνει; Έχετε αποφασίσει; Γιατί αυτή η σύγχυση στη σκέψη σας;;;

Μήπως διαπιστώσατε ότι το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών δεν είναι καθαρό;
Μήπως το φαγητό δεν είναι ποιοτικό και ποσοτικό;
Μήπως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής;
Μήπως λείπει το ζεστό νερό;
Μήπως δεν πλένονται τα παιδιά σχεδόν σε καθημερινή βάση;
Μήπως δεν πλένονται και δεν είναι καθαρά τα ρούχα τους;
Μήπως δεν γίνονται σε τακτική βάση οι απολυμάνσεις - απεντομώσεις;
Μήπως τα παιδιά δεν πηγαίνουν τις εκδρομές τους με υπηρεσιακό όχημα σχεδόν κάθε εβδομάδα για την ψυχαγωγία τους;

Δεύτερον: είστε 2.5 χρόνια Περιφερειακός Σύμβουλος.
Ακόμα να μάθετε πως λειτουργούν τα θεσμικά πρόσωπα; Ο ίδιος λέτε ότι πήγατε αιφνιδιαστικά. Γιατί; «φοβάστε» να μας ενημερώσετε ως υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά, ή να υποθέσουμε ότι μας κάνετε έλεγχο; Και αν ναι, από πού αντλείται αυτό σας το δικαίωμα;;;
Η τακτική πάντως της εφόδου που ακολουθείται έχει καταδικαστεί από την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού χρόνια τώρα. Εσείς φαίνεται ότι θέλετε να μείνετε όμως προσκολλημένος στο παρελθόν. Δικαίωμά σας.
Ντροπή σας όμως. Είστε νέος άνθρωπος και σχετικά νέος περιφερειακός σύμβουλος. Άλλα περιμένει ο κόσμος και η Πελοπόννησος από εσάς.
Εάν πάντως δεν ξέρετε πως λειτουργεί ένα θεσμικό πρόσωπο καλό είναι να ρωτήσετε και να μάθετε από παλαιότερους συναδέλφους σας.

Τρίτον: κε Χρονά μας λέτε ότι από τις 4 πτέρυγες λειτουργεί μόνο η μία. Αυτό, τώρα το μάθατε; 20 χρόνια τώρα δε το γνωρίζατε; Και επειδή καταλογίζεται ευθύνες σας ρωτώ ευθέως: Είστε περιφερειακός σύμβουλος από το 2014 έχοντας την ιδιότητα υπευθύνου για θέματα Υγείας στη Μεσσηνία: γιατί δε καταθέσατε εάν πραγματικά ενδιαφερόσαστε έστω και μία πρόταση για το θέμα αυτό;;
Όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά δεν ζητήσατε και ποτέ μια ενημέρωση για να μάθετε τι ενέργειες έχουν γίνει και είναι σε εξέλιξη. Ή μήπως το ζητήσατε και σας το αρνηθήκαμε;

Λοιπόν κε Χρονά για να τελειώνουμε. Σοβαρευτείτε και εάν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε αλλάξτε τακτική. Εμείς συνεργασίες θέλουμε αλλά με όρους ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού. Άλλωστε αυτό το έχουμε αποδείξει. Απεχθανόμαστε όμως τους υποκριτές και τους πολιτικάντιδες.

Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Πέτρο Τατούλη μαζέψτε τον, σας εκθέτει……..

Γιώργος Μπέζος
Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.