Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Άγγελος Χρονάς: Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής- Ιατρικής Αποκατάστασης Παιδιών- ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος - Αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η υποδοχή που .....

έτυχε ο κ.Χρονάς από την Προϊσταμένη του κέντρου Όλγα Ξυνοστάθη ήταν θερμή, παρά το αιφνίδιο της επίσκεψής του και διαπίστωσε μεταξύ άλλων την αγάπη και το ενδιαφέρον με τα οποία περιβάλλονται τα 25 περίπου “παιδιά” που φιλοξενούνται στο κέντρο.
Ένα κέντρο το οποίο, αν και διαθέτει τέσσερις πτέρυγες, αξιοποιείται μόνο η μία ενώ δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη συντήρηση της κτιριακής υποδομής με αποτέλεσμα κανείς να αντικρίζει με θλίψη «εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας» σε όλους τους χώρους.

Εργασίες συντήρησης έχουν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια ενώ το πιο αποκαρδιωτικό είναι πως άρτιος εξοπλισμός αποκατάστασης δεν χρησιμοποιείται και μένει ανενεργός.
«Για την εικόνα που αντικρίζει κανείς στο κέντρο κάποιοι φέρουν ακεραία την ευθύνη και για μένα οφείλουν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο οποίο υπάγεται το ΚΕΦΙΑΠ, να δείξουν επιτέλους ενδιαφέρον και να προβούν άμεσα σε ενέργειες που θα βοηθήσουν το κέντρο να επιτελέσει το έργο για το οποίο έχει δημιουργηθεί και μάλιστα να δείξουν ευαισθησία μεγαλύτερη, αφού μιλάμε για “παιδιά”», δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο κ.Χρονάς.

Συμπληρώνοντας πως «ναι μεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αλλά οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό δείχνουν υπέρμετρο ζήλο και ξεχωριστό φιλότιμο και καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν».
Και κατέληξε λέγοντας «είναι κρίμα ένα κέντρο αποκατάστασης, στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία που ζούμε όλοι μας να υπολειτουργεί και να μην προσφέρει τις μέγιστες υπηρεσίες του σε “παιδιά”, που έχουν προβλήματα» Ευελπιστώ πως η παρέμβασή μου θα τύχει ευήκοων ώτων και άμεσα θα γίνουν κινήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών που υπάρχουν στο κέντρο».

Άγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ "Ιπποκράτειο"
Περιφερειακός Σύμβουλος- Αρμόδιος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.