Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

1,5 Εκατομμύριο ευρώ ζήτησε ο Δήμος Τριφυλίας για αντιπλημυρικά έργα. [ Ηχητική Συνέντευξη ]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής μεταρρύθμισης η σύσκεψη των Δημάρχων της Μεσσηνίας με τους κ.κ. Κουρουμπλή Κατρούγκαλο Μπαλάφα τον με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών της .....

θεομηνίας της 6ης & 7ης Σεπτεμβρίου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν Οι Δήμαρχοι Μεσσηνίας και Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, και τεχνικά Κλιμάκια.

O κ. Καρτσίβελας αφού εξέθεσε λεπτομερώς την κατάσταση που επικράτησε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα που φτάνουν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κάθε Δήμος κατέθεσε προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει για να διορθωθούν πράγματα από την θεομηνία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήαμνρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα μας δήλωσε ότι ο Δήμος κινήθηκε άμεσα για την καταγραφή των ζημιών και κατέθεσε ακριβώς τι ζητάμε και έκανε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων μ τεχνικά έργα που πρέπει αν γίνουν ύψους περίπου 900 χιλιάδων ευρώ για να κάνουμε παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο ύψους 650 χιλιάδων ευρώ.
Ζητήθηκε να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν και αυτοί που δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΛΓΑ

Ο κ. Κατσίβελας τόνισε ιδιαίτερα ότι η Η Κίνηση που έκανε ο δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το επόμενο εξάμηνο όλες οι οφειλές προς το Δημόσιο δεν μπορούν να καταστούν ληξιπρόθεσμες και κάλεσε τους δημότες που έπαθαν ζημιές στις οικίες και οικοσκευές τους γρήγορα να προσέλθουν στις επιτροπές του δήμου για την καταγραφή των ζημιών και να παρθεί γρήγορα το βοήθημα των 600 ευρώ.

Στις παρεμβάσεις που πρέπει αν γίνουν για την περιοχή των Φιλιατρών είπε ότι είναι αναγκαία να γίνουν είναι ο καθαρισμός και διευθέτηση του ρέματος στο Λιμεναρι και η ανακατασκευή όλου του του αγωγού ομβρίων μήκους 200 μέτρων στην περιμετρική της πόλεως.
Ότι είναι να γίνει πρέπει αν γίνει άμεσα γιατί έρχεται και η περίοδος της ελαιοσυγκομιδής τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Κατσίβελας στην συνέντευξη που ακολουθεί αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις που πρέπει αν γίνουν και στην Δημοτική ενότητα Γαργαλιάνων ενώ στην ίδια συνέντευξη έκανε αναφορά σε κάθε έργο ξεχωριστά που πρέπει να γίνε και που τέθηκε στην σύσκεψη.

Ακούστε την συνέντευξη που παραχώρησε στο Filiatra News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.