Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ετοιμάζονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των ελαιοτριβείων

Συνάντηση εργασίας του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελαιοτριβείων Λέσβου με την επιστημονική σύμβουλο του αν. υπουργού Περιβάλλοντος, γεωπόνο Δήμητρα Λυμπεροπούλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, στην αίθουσα .....

τελετών του Δημαρχείου.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι αλλαγές που αναμένονται να γίνουν στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να αδειοδοτηθούν τα ελαιοτριβεία.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελαιοτριβείων, «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τούτο γιατί, με βάση τα κομισθέντα, διαφάνηκε ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος.

Η κ. Λυμπεροπούλου αναφερόμενη σε κρίσιμα σημεία του σχεδίου της τροποποιητικής υπουργικής απόφασης, διαβεβαίωσε ότι έγιναν σημαντικά βήματα για πρακτικές και απλές λύσεις στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του κατσίγαρου για άρδευση γεωργικής γης, όπως και για ευνοϊκή αντιμετώπιση των μικρών μονάδων. Εντούτοις το σχέδιο της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου δεν δόθηκε στους εκπροσώπους των ελαιοτριβέων του τόπου μας και αυτό, όπως είναι αυτονόητο, γεννά ερωτηματικά».

Οι ελαιοτριβείς ευχαρίστησαν την κ. Λυμπεροπούλου για το ενδιαφέρον της προς ενημέρωση των ελαιοτριβέων, αλλά και προς την ανεύρεση πρακτικών και ουσιαστικών λύσεων, επιβεβαίωσαν δε την ανάγκη, αλλά και την επιθυμία, για συνέχιση της συνεργασίας, «με στόχο ένα εφαρμόσιμο θεσμικό πλαίσιο, που να προστατεύει το περιβάλλον, χωρίς να παρεμποδίζει την ελαιοκομία».

Paseges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.