Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Στόμιο Φιλιατρών. Έντονα παράπονα λουομένων για την νότια σκάλα (πλευράς Λιμεναριού)

Έντονα παράπονα εκφράζουν οι λουόμενοι που κάνουν το μπάνιο του στο Στόμιο Φιλιατρών. Παράπονα που έχουν να κάνουν με την σκάλα που υπάρχει από την νότια πλευρά (πλευρά από Λιμενάρι) καθώς η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολη λόγω γης μετακίνησης του ....

αμμοχάλικου εξ αιτίας του κυματσμού.
Το ύψος από το τελευταίο σκαλί είναι πάνω από ενάμισι μέτρο γεγονός που δυσκολεύει πάρα πολύ τους λουόμενους να κατέβουν.
Πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο κύκλο και να πάνε από την πλευρά του Αγρίλη για να μπορούν άνετα να κατέβουν στην παραλία.

Η αγανάκτηση είναι μεγάλη καθώς υποστηρίσουν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την παραλία του στομίου.
Σχεδον καθε χρόνο αντιμετωπίζεται πρόβλημα με την τοποθέτηση καντίνας με την αστεία δικαιολογία των υποτιθέμενων αρχαίων που είναι στην περιοχή με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μην στήνεται έγκαιρα ή να μην στήνεται καθόλου με τα τερτίπια της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Τώρα εχουμε πρόβλημα με την σκάλα. Που θα πάει αυτό?

Οι λουόμενοι ζητούν από τον Δήμο Τριφυλίας να δώσει λύση στο πρόβλημα για να μην αναγκάζοναι να κάνουν ολόκληρους κύκλους για να κάνουν ένα μπάνιο.
Ας ελπίσουμε η τεχνική υπηρεσία θα κινητοποιθεί και να επιλύσει το πρόβλημα.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στους συντελεστές του filiatranews για την παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν όχι μόνο την πιο κοντινή στα Φιλιατρά παραλία, αλλά και μια από τις πιο όμορφες της ευρύτερης περιοχής. Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο με λύπη παρατηρούμε να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της αμμουδιάς. Στο βαθμό που αυτό αφορά τις δυνάμεις της φύσης δεν μπορούμε να επέμβουμε, ωστόσο κανείς δεν ξεχνά την αλόγιστη αμμοληψία παλαιότερων εποχών. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να διατηρηθεί η πρόσβαση και από τις δύο πλευρές (Αγριλιού, Λιμεναριού), αλλά και να γίνει μια σωστή επίστρωση της άμμου που έχει τραβηχτεί προς τα ανατολικά της παραλίας. Επιπλέον η κατασκευή καντίνας θα βοηθούσε στη διατήρηση της καθαριότητας και στην εξυπηρέτηση των λουομένων. Αν ανώτερες δυνάμεις δεν επιθυμούν το τελευταίο, τουλάχιστον ο Δήμος να φροντίσει για τα δύο πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.