Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ξεκίνησε σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης η 5η διοργάνωση του νεανικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος.

Πρόκειται για μία .....

πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης, που έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη , το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των νέων που έρχονται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να γνωρίσουν αυτό το μαγευτικό τόπο, που η αγάπη και το μεράκι του κ.Θέμελη έφερε στο φως.

Στην έναρξη του φεστιβάλ χαιρετισμό απεύθυνε, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ.Κων.Γεωραγακόπουλος, ενώ παρευρίσκοντο αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Α΄ και Β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και Αρχών και πολύς κόσμος.

Η παρουσία των μαθητών ήταν μεγάλη και αυτό δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την κατεύθυνση της παιδείας και των ενδιαφερόντων των νέων μας.

Στην εκδήλωση αυτή από την περιφέρεια Πελοποννήσου παραβρέθηκε η Περιφ.Σύμβουλος και Εντεταλμένη Τουρισμού κ.Αντωνία Μπούζα που δήλωσε τ΄ακόλουθα για το φεστιβάλ.

"Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση, που ο Δήμος Μεσσήνης εδώ και 5 χρόνια έχει κάνει πλέον θεσμό, που επιβάλλεται να ενισχυθεί και οικονομικά κι όχι μόνο να ακούγονται ευχολόγια περί της σηματικότητάς του.

Φέτος δεν υπήρξε ενίσχυση της διοργάνωσης από το ΕΣΠΑ κάτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια καίτοι φέτος ο αρμόδιος Υπουργός για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ είναι από τη Μεσσηνία.Αυτό είναι μία υστέρηση που πρέπει να διορθωθεί άμεσα.


Εμείς ως Περιφέρεια πιστεύουμε στις μεγάλες δυνάμεις του πολιτισμού μας, στηρίζουμε και θα στηρίξουμε την προοπτική του φεστιβάλ, που παρά τις μικρές φετινές χρηματοδοτικές δυσκολίες , διαγράφεται ελπιδοφόρο.

Τα σημαντικότερο όμως όλων, πέραν των οργανωτικών ζητημάτων είναι, πως οι νέοι μας, με την παρουσία τους σήμερα εδώ δίνουν τον τόνο της συνέχειας, της ζύμωσης με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδικότητα που εμπεριέχει ως έννοια ο ελληνικός πολιτισμός , μέσω δε της συμμετοχής τους, θα γνωρίσουν και θα βιώσουν οι μαθητές των σχολείων, τη μοναδική εμπειρία να συμμετάσχουν σε κάτι τόσο συναρπαστικό και να παίξουν έργα αρχαίων συγγραφέων είτε κωμωδία είναι αυτή είτε τραγωδία.'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.