Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Φιλιατρά: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην διασταύρωση τπυ Εξοχικού [ Video ]

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της Εθνικής Οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας στο ύψος του Εξοχικού πραγματοποιήθηκαν χθές το πρώι στο σημείο το οποίο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα εκ των οποίων δυο θανατηφόρα με θύματα δυο νέα παιδιά.
Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι και τα δυο ατυχήματα έγιναν στο ίδιο σημείο αλλά σε διαφορετικά ρεύματα κυκλοφορίας.

Το σημείο αυτό χαρακτηρίζεται επικίνδυνο καθώς δεν είναι και λίγα τα ατυχήματα που έχει καταγραφεί στο αρχείο της τροχαίας Κυπαρισσίας. Ο δρόμος από μεγάλη ευθεία καταλήγει σε μια στροφή με ανάποδη κλίση και τα αυτοκίνητα εύκολα μπορούν να εκτραπούν της πορείας τους.

Το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα, που έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της τροχαίας Κυπαρισσίας είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2014 με θύμα ένα 16χρονο Βουλγαρικής καταγωγής. Έκτοτε έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα χωρίς ευτυχώς θύματα άλλα με αρκετές υλικές ζημιές.

Σήμερα με το στρώσιμο του νέου τάπητα στο σημείο γίνεται μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος και το τμήμα αυτό να μην γλιστράει και να αποτραπούν άλλα ατυχήματα.

Θυμίζουμε ότι η ιστορία με τον δρόμο Φιλιατρών - Κυπαρισσίας είναι μια αμαρτωλή ιστορία. Αν και υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια, εν τούτοις μέχρι και σήμερα ΟΥΕΠΟΤΕ έχει παραληφθεί από την τότε 3η ΔΕΚΕ Τριπόλεως και νυν Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο λόγος είναι ότι σε αυτόν τον δρόμο η τότε γνωστή κατασκευαστική εταιρία που είχε αναλάβει το έργο υποχρεούνταν από την σύμβαση να ρίξει και δεύτερο στρώμα ασφαλτοτάπητα κάτι που ποτέ δεν έγινε και έτσι ουδέποτε παραδόθηκε ο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.