Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Φιλιατρά: Μια νέα εθελοντική ομάδα με στόχευση στο περιβάλλον επανασυστήνεται

Μια νέα και κυρίως εθελοντική ομάδα αποτελούμενη από κατα κύριο λόγο νέα παιδιά βρίσκεται στα σκαριά της επανασύστασης της με στόχευση στην ευαισθητοποίηση μέσω δράσεων στο περιβάλλον και την προστασία του.
Η συνάντηση και πρώτη επαφή έγινε χθές στα Φιλιατρά στο φιλόξενο χώρο του καφέ "Ελίνα" στην οδό .....

Δεκατεσσάρων όπου τα εναπομείναντα δυο μέλη παρουσίασαν το όραμα τους για την εθελοντική τους προσφορά και ακολούθησε συζήτηση για τους στόχου, τις δράσεις και γενικά το πως θα μπορούσε αυτή η προσπάθεια να επανεκκινήσει.

Αναφερόμενος στο Φιλιατρά News για το ιστορικό της ιδέας που αφορά την δημιουργία αυτής τη ομάδας το μέλος της Μπάμπης Γριβοκωστόπουλος είπε ότι η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και αποτελεί μια έμπνευση νέων ανθρώπων που νοιώθουν υποχρέωση να δράσουν συλλογικά και να προσφέρουν στο χώρο που ζουν, εργάζονται και αναπνέουν. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της environmental action, μεταξύ άλλων, έπαιξε και ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, του οποίου οι υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την άμεση συμμετοχή του, καθώς είναι υποψήφιος φοιτητής.

Έχουμε όλοι υποχρέωση να διατηρούμε καθαρό και να προστατεύουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Το περιβάλλον μάς δίνει ζωή. Πρέπει να του δεί-χνουμε καθημερινά το σεβασμό και την αγάπη μας. Στόχος μας είναι όλα αυτά να περάσουν μέσα σε κάθε σπίτι, μέσα σε κάθε παρέα, μέσα σε κάθε δραστηριότητά μας. Επιδίωξή μας να δραστηριοποιηθούμε, να ενδυναμώσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση.

Η "Environmental Action" απευθύνεται σε άτομα προοδευτικά, που έχουν καλλιεργήσει την έννοια του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της αγάπης. Η εθελοντική μας ομάδα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα φύλα και όλες τις φυλές. Η ηλικία δεν είναι πρόβλημα. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα με μεράκι!
Στα μεγάλα κοινά προβλήματα, όπως η περιβαλλοντική κρίση, είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος, αν δεν συμμετέχουμε στη λύση. Ο εθελοντισμός είναι η πιο αποτελεσματική μορφή συμμετοχής μας στα κοινά. Μπορούμε να οργανώσουμε ή να συμμετέχουμε σε δράσεις για το περιβάλλον, εντοπίζοντας τις προτεραιότητες στην περιοχή μας και δηλώνοντας με το παράδειγμά μας πως υπάρχει ένας πλανήτης, ένας κόσμος, ένας σκοπός.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας, η Τριφυλία αδυνατεί να εκμεταλλευτεί και μετέπειτα να εξελίξει τη φυσική της ομορφιά, με συνέπεια να αδικεί τον εαυτό της στο πέρασμα των χρόνων. Η καρδιά της μαραζώνει συνεχώς, βλέποντας απορρίμματα σε χώρους όπου αναδεικνύουν το μεγαλείο της και παράλληλα αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη. Ο δήμος οφείλει να αξιολογήσει καλύτερα τη σπουδαιότητα της κατάστασης και να δώσει ώθηση καθώς και νέα κίνητρα στους τουρίστες, προκειμένου να επισκεφθούν και να αγαπήσουν τον τόπο.

Μέσα από συντονισμένες δημοκρατικές δράσεις και πάντα σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και την δημοτική αρχή αλλά και με το ΥΠΕΚΑ, θα οργανώσουμε ημερίδες για το περιβάλλον και την προστασία του, με επιστημονικές τοποθετήσεις. Θα οργανώσουμε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό παραλιών και πολλά άλλα. Ως δήμος έχουμε την ευλογία να διαθέτουμε μεγάλη έκταση αγροτεμαχίων και τη θάλασσα δίπλα μας. Η προσπάθεια κάθε αγρότη στην περιοχή μας είναι και ένα τεράστιο βήμα για την ανάπτυξη. Τα κίνητρα ελάχιστα, εν όψει οικονομικής κρίσης. Με μια συντονισμένη προσπάθεια και συνεννόηση μεταξύ παραγωγού και διοίκησης, κάτι μπορεί να βελτιωθεί.

Ζούμε σε μια όμορφη περιοχή, με άφθονο φυσικό πλούτο κι όμως παραμελημένο. Αγαπάμε κάθε κομμάτι αυτού του τόπου και θα προσπαθήσουμε μέσα από την "Environmental Action" να πραγματοποιήσουμε το όνειρο κάθε πολίτη αυτού του τόπου - που φυσικά είναι μια καθαρή, τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή, με πολίτες που σέβονται και δρουν αρμονικά για το περιβάλλον και αυτόματα για τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Ένας τόπος με πολίτες που σέβονται το περιβάλλον αλλά και τον εαυτό τους είναι ευλογημένος. Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρουμε, αρκεί να το προσπαθήσουμε. Μέσα από την οικονομική κρίση μπορούμε να αισθανθούμε ξανά ότι εμείς είμαστε κυρίαρχοι και προστάτες του περιβάλλοντος και όχι η τεχνολογία η οποία έδωσε πολλά στον άνθρωπο και στον τόπο αλλά και πήρε ταυτόχρονα άλλα τόσα, όπως η αγάπη, η κοινή δράση και ο εθελοντισμός.

Η συνάντηση μας στο καφέ ελίνα ήταν μία ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα να ανταλλάξουμε προτάσεις που αφορούν το περιβάλλον και την αξία του εθελοντισμού μεσα απο αυτό.
Με αγάπη σεβασμό και δουλειά.

Η προσέλευση ήταν για εμάς πολύ σημαντική.
Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο.
Προχωράμε με μεράκι και όρεξη.
Ευχαριστούμε απο καρδιάς την Ελίνα Γεωργουλοπούλου ιδιοκτήτρια του cafe ελινα που μας φιλοξένησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.