Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται ανατροπές από το ΥΠΕΣΔΑ: Εξετάζει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις ΔΕΥΑ

Με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των ΔΕΥΑ της χώρας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μελετά προτάσεις και σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες θεσμικές αλλαγές.

Χθες υπήρξε .......

συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).

Κεντρικό ζήτημα στη συζήτηση ήταν ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΥΑ. Επιπλέον στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν σειρά ζητημάτων, η αντιμετώπιση των οποίων θα συμβάλει στην καλή λειτουργία των ΔΕΥΑ, με πρωταρχικό το αίτημα για άμεσες προσλήψεις τακτικού και ιδιαίτερα, εξειδικευμένου προσωπικού καθώς με τον Καλλικράτη οι ΔΕΥΑ διπλασίασαν τον χώρο ευθύνης τους. Συζητήθηκαν επίσης και οι προτάσεις της ΕΔΕΥΑ σε σχέση με τη μείωση της γραφειοκρατίας που δημιουργούν οι επαναλαμβανόμενες διαδικασίες προληπτικού ελέγχου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τα αιτήματα και τις προτάσεις της ΕΔΕΥΑ δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δημιουργία μιας μόνιμης επιτροπής συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της ΕΔΕΥΑ, ώστε να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην καλή λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.