Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Περικλής Μαντάς: Δέδες – Πετράκος: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…»

Ανακοίνωση - Απάντηση για τον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό εξέδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς αναφερόμενος στις καταγελίες Πετράκου ότι δεν υπάρχει φάκελος για το έργο του οδικού άξονα Τσακώνα - Καλό Νερό.

Ο Κ. Μαντάς απαντά στους κ.κ. Πετράκο και Δέδε

Η αλήθεια για τον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό είναι η εξής:

Το συγκεκριμένο κομμάτι, αποσπάστηκε από την Ολυμπία Οδό με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης Κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει αυτόνομα η υλοποίησή του, λόγω του ότι ήταν μελετητικά, από περιβαλλοντολογικής άποψης ώριμο, ενώ εκκρεμούσαν πράγματι, κάποιες επιμέρους μελέτες οι οποίες πολύ σύντομα θα μπορούσαν να εκπονηθούν, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του έργου.

Αυτό θα συνέδραμε θετικά και στην γρήγορη δημοπράτηση του άξονα Πάτρα – Πύργος, η οποία είχε ανακοινωθεί για τις 31/3/2015 που τελικά η συγκυβέρνηση ακύρωσε, με αποτέλεσμα μια ακόμη μεγάλη καθυστέρηση, στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους 4 μήνες.
Θα πρέπει επίσης να θυμίσω, πως η αποδέσμευση του άξονα αυτού από την Ολυμπία Οδό, ήταν μια μεγάλη απαίτηση και διεκδίκηση της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, η οποία ήταν έτοιμη να εντάξει τη χρηματοδότηση του στο ΔΕΠΙΝ, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση του.

Ο κ. Δέδες, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση που τον ενέταξαν οι πολίτες στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου για να αναλάβει ανώτερα οφίτσια στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχει απομείνει έστω και λίγη πολιτική αξιοπρέπεια θα πρέπει, υπεύθυνα, να αποκαταστήσει την αλήθεια στους πολίτες της Πελοποννήσου.

Ο κ. Πετράκος μέσα στην παραζάλη που του έχουν δημιουργήσει οι ιδεοληψίες του, ξέχασε να αναφέρει στο δελτίο τύπου τον τρόπο και το νόμισμα, που ο ίδιος προτείνει για να χρηματοδοτηθεί το έργο. Συνεχίζει απτόητος τον λαϊκισμό και την λασπολογία, βάλλοντας συνεχώς εναντίον του μεσσήνιου πρώην Πρωθυπουργού, με μοναδικό σκοπό να «ψηλώσει» πολιτικά ο ίδιος στη Μεσσηνία.

Ο λαός μας λέει μια παροιμία: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…»
Έχουν το θράσος να μιλούν για την πορεία των οδικών αξόνων, όταν έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση όλων των έργων στη χώρα. Όταν ακόμη δεν έχουν εκκινήσει το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όταν έχουν μπλοκάρει κάθε επενδυτική δραστηριότητα. Όταν έχουν σταματήσει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.
Αν ακολουθούσαμε τις πολιτικές τους ιδεοληψίες, στην Αθήνα θα πηγαίναμε σήμερα από τον «Κολοσούρτη».

Περικλής Μαντάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.