Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Γαργαλιάνοι Σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων η ενημέρωση για τα σκουπίδια

Σε κλίμα μεγάλης έντασης και έντονων αντεγκλήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κατάμεστη απο πολίτες Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, η ενημέρωση προς του πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων της Τριφυλίας.
Ο Κόσμος που ......

ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ήταν πάρα πολύς γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα της Βιβλιοθήκης και το κλίμα ήταν αρκετά ηλεκτρισμένο. από πρίν και με αντεγκλήσεις και διακοπές προς τον Δήμαρχο.

ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στο χρονικό που ίσχυε έως σήμερα με τους ΧΥΤΑ κάνοντας λόγο για την ατολμία των Δημοτικών αρχών διαχρονικά να δωθεί οριστική λύση με τα απορρίμματα.
Καλούμαστε σήμερα να διαχειριστούμε αυτή την ατολμία και όταν αναλαμβάνεις ευθύ ες τις αναλαμβάνεις ολόκληρες.
Κατα την διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Κατσίβελας πρόβαλε σε slides εικόνες από την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις χωματερές αλλα κκαι στους δρ/ομους της Τρίπολης ξκαι του Πύργου Ηλείας ενώ λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στο κεφάλαιο της διαχείρισης των σκουπιδιών προβαλλοντας εικόνες εξωτερικλα και εσωτερικά για να δουν πως γίνεται η διαλογή των απορριμάτων που καταφθάνουν στο εργοστάσιο κλειστού τύπου.

Η Κυρίαρχη ερώτηση που τέθηκε στον Δήμαρχο ήταν το μεγάλο ΓΙΑΤΙ τα σκουπίδια στους Γαργαλιάνους με τον κ. Κατσίνβελα να απαντά ότι ήταν η λύση για τις δύο θέσεις (Λατομική ζώνη Φιλιατρών και Λατομική ζώνη Γαργαλιάνων) ποπυ είχε απαντήσει ο υπάλληλος της Περιέρειας Πελοποννήσου κ. Παπαηλιού.

Εντονη ήταν η αντίδραση της δικηγόρου κ. Μαρίνη στην απόφαση της Περιέρειας τονίζοντας ότι η γνωμοδότηση αυτή του κ. Παπαηλιού δεν βασίζεται σε καμία μελέτη περιβαλλοντικών όρων ενω η ίδια μίλησε επανειλημμένα για ανακρίβειες της Δημοτικής αρχής.
Τόνισε ότι το βασικό επιχείρημα των Φιλιατρινών για να μην γίνει το εργοστάσιο στα Φιλιατρά είναι η διαπερατότητα του πωρόλιθοι που βρίσκεται στο υπεδαφος και μπορεί να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα απο τον οποίο αρδεύονται τα χωράφια και λοι καλλιέργειες.
Ε και εμείς έχουμε κτήματα με ελιές και εμείς έχουμε το ίδιο επιχείρημα τόνισε σε έντονο ύφος η κ Μαρίνη.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις πολιτών που αντιδρούν στην δημουργία του εργοστασίου με κυριότερο χαρακτηριστικό την άρνηση για την δημιουργία του εγοστασίου στοςυ Γαργαλιάνκυς,

Η Συζήτηση τελείωσε περίπου στις 12 το βράδυ με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση αυτή, ενω ο Δήμαρχος τόνισε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα αποφανθεί αν ο χώρος είναι ή όχι κατάλληλος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που η μελέτη βγεί αρνητική ο έργοστάσιο να μην γίνει στους Γαργαλιάνους αλλά σε άλλη θέση.



1 σχόλιο:

  1. Οι τυμπανιστές …γυαλίστε τα τούμπανα
    κα βαράτε τα μέχρι την χωρίς όρους
    ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ MEGA ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ
    ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

    (Από "ανακλήσεις" ξέρουμε …το έχουμε ξανακάνει!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.