Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Επιταχύνεται η πτώση του Σαμαρά

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέδειξε για μια ακόμα φορά την ηγετική του φυσιογνωμία, σε μια κρίσιμη περίοδο που οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίζονται τελειωμένοι στην κυριολεξία.

Οποιαδήποτε σύγκριση ......

ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, που έχει αναδειχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με τους μικρομεσαίους και προβληματικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων, είναι αδύνατη. Το γεγονός αυτό επιταχύνει τις εξελίξεις στη Ν.Δ., η οποία βαδίζει ολοταχώς στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στη συρρίκνωση και τη διάλυση.

Οι βαρόνοι της Δεξιάς βιάζονται να αποκαθηλώσουν τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί καταλαβαίνουν πως δεν έχει καμία τύχη, ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του και δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν είναι οι διαδικασίες αποκαθήλωσης του Αντώνη Σαμαρά, αφού η Ν.Δ. είναι κόμμα οικογενειών και βαρόνων, αλλά τα πρόσωπο το οποίο θα τον διαδεχθεί.

Γιατί όλοι οι υποψήφιοι δελφίνοι είναι μικρομεσαίοι και προβληματικοί σαν τον Αντώνη Σαμαρά και δεν δίνουν προσδοκία στους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης. Οποιοσδήποτε και αν εκλεγεί από τους πέντε δελφίνους που διεκδικούν τη Ν.Δ., δεν έχει καμία τύχη. Γιαυτό περιμένουν την επιστροφή του Κ. Καραμανλή, η οποία όμως δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, αφού ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί με τη Ν.Δ., ειδικά όπως έχει καταντήσει μετά την τελευταία εκλογική συντριβή.

Αναγκαστικά η διαδοχή παραπέμπει σε καταστάσεις ΠΑΣΟΚ, αφού όποιος και να εκλεγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να αποκτήσει δυναμική και πολύ περισσότερο δεν έχει καμία δυνατότητα να συγκροτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Αναγκαστικά η αιμορραγία ψηφοφόρων από την πάλαι ποτέ κραταιά συντηρητική παράταξη θα συνεχίζεται, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Παράγοντες της Ν.Δ., πάντως για να βγουν στο «αντάρτικο», περιμένουν να υπογράψει ο Αλέξης τη συμφωνία, γεγονός που θα τον εδραιώσει στην εξουσία.

Τυπική... χειραψία Σαμαρά - Καραμανλή

Το βαρυ κλιμα στην αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαίωσαν οι εικόνες, στο χθεσινό ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η, μάλλον τυπική, χειραψία του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς να υπάρξει ξεχωριστή συνάντηση, όπως φημολογούνταν και είχε γίνει προηγούμενες χρονιές, κατέδειξε την κακή σχέση, μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ήταν εμφανής και η γενικότερη απομόνωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μνημόσυνο, όπως πάντα, έδωσαν παρών όλες οι «φυλές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και όλοι οι «δελφίνοι», που συνεχίζουν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει, ούτε στο πρόσωπο που… θα βγει μπροστά, αλλά ούτε και στο αν και πως θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες, με βάση και όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος. Στις ζυμώσεις, πάντως, μετά γευμάτων και δείπνων, μπήκαν και πρώην βουλευτές του κόμματος, που συναντήθηκαν πρόσφατα, με πρωτοβουλία του πρώην βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και αντάλλαξαν απόψεις, για την κατάσταση και τις προοπτικές του κόμματος.


Kontra News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.