Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ψηφισμα του Δήμου Τριφυλίας για την μη κατάργηση Αστυνομικών τμημάτων στην Τριφυλία

Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζονται σχέδιο αναδιάρθρωσης της δομής της ΕΛ.ΑΣ. που θα περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων σε όλη την Επικράτεια.

Θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Τριφυλίας αναφορικά με το θέμα της δημόσιας ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας λειτουργούν: ......

α) η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Τριφυλίας που εδρεύει στην Κυπαρισσία,
β) Το Α.Τ. Γαργαλιάνων,
γ) το Α.Τ. Φιλιατρών,
δ) Το Α.Τ. Κοπανακίου,

Σε όλες αυτές τις δομές, ιδίως όμως στο Α.Τ. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κοπανακίου παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπηρετούντος αστυνομικού προσωπικού, να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Σημειώνεται ότι οι περιοχές των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, λόγω αυξημένης αγροτικής παραγωγής, αποτελούν πόλο έλξης για εγκατάσταση μεγάλου αριθμού νόμιμων αλλά και παράνομων μεταναστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα στις εν λόγω περιοχές.

Επίσης το Α.Τ. Κοπανακίου, καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Αετού, που περιλαμβάνει οικισμούς και κοινότητες που είναι ημιορεινές και απομακρυσμένες από το Διοικητικό κέντρο του Δήμου Τριφυλίας.
Για τους ανωτέρω λόγους καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Τριφυλίας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων, Κοπανακίου και Φιλιατρών μας βρίσκει αποκλειστικά αντίθετους. Η δομή του Δήμου Τριφυλίας, με την ύπαρξη τριών ημιαστικών κέντρων καθώς και απομακρυσμένων ημιορεινών περιοχών επιβάλλει τη συνέχιση λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου, και στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας του Τριφυλιακού λαού, ιδίως σε περίοδο βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.