Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Απάντηση Ζαχαρία Κανελλόπουλου για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας

Δήλωση-Απάντηση

Του κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλου
Προέδρου
του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Κατ’ αρχάς είμαι .....

υποχρεωμένος να επισημάνω, ότι η φερόμενη, ως κίνηση γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας , δεν μοιάζει με μια απλή, αυθόρμητη, τυχαία και ανεξάρτητη κίνηση κάποιων γονέων. Αλλά μάλλον με κομματική και στρατευμένη κίνηση συγκεκριμένου πολιτικού φορέα και με συγκεκριμένες πολιτικές και κομματικές επιδιώξεις.

Τους λέγω προκαταβολικά ότι οι Παιδικοί Σταθμοί δεν προσφέρονται για τέτοιες δραστηριότητες. Ως προς τα άλλα, για τα οποία με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται και σκοπίμως παραπληροφορούν, η αλήθεια είναι η εξής:

1. Εγγραφές νηπίων
100 % δεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφών


Τόσο στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας, όσο και στους άλλους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Τριφυλίας, (Κοπανάκι, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι) όλες οι αιτήσεις εγγραφής έγιναν και γίνονται δεκτές.
Δεν αφήσαμε κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού. Η αποδοχή έχει φθάσει στο 100%.

Συνεπώς υπαινιγμοί ότι μένουν παιδιά εκτός Παιδικού Σταθμού δεν μας αγγίζουν.


2. Μηνιαία καταβολή εισφοράς στους Δημ. Παιδικούς Σταθμούς

Από το 2001, όταν με νόμο της τότε κυβέρνησης Σημίτη, πέρασαν όλοι οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί της Ελλάδος στην αρμοδιότητα των νεοσύστατων Καποδιστριακών Δήμων, άρχισε η καταβολή μηνιαίας εισφοράς στους Δημοτικούς πλέον Παιδικούς Σταθμούς, με βάση την φορολογική δήλωση των γονέων και το ετήσιο εισόδημά τους. Στην Κυπαρισσία το ύψος της εισφοράς, ενιαία για όλους, ήταν 30 ευρώ, μέχρι το 2012. Τώρα είναι μηδενική.
Αυτή η μηνιαία εισφορά μεταβάλλεται από Δήμο σε Δήμο και από Περιφέρεια σε Περιφέρεια και ισχύει μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τι ισχύει τώρα, σε μερικές Πόλεις – Δήμους:



 Αθήνα
     50 -150   ευρώ   μηνιαίως
 Δράμα 
     20-  65    ευρώ   μηνιαίως
Έβρος
     45           ευρώ         »
 Καρδίτσα 
     30-  40    ευρώ         »
 Μεσσήνη   
     20-  50    ευρώ         »
 Σέρρες 
     40-  60    ευρώ         »
 Τρίπολη
     30-  70    ευρώ         »


ΤΡΙΦΥΛΙΑ:


Κυπαρισσία, Φιλιατρά,
Γαργαλιάνοι, Κοπανάκι
      0 ευρώ   μηνιαίως
      0 ευρώ         »


Καλώς είδατε. Στην Τριφυλία μηδενική μηνιαία εισφορά. Καμμία συμμετοχή.
Ούτε 1 ευρώ, 3 χρόνια τώρα.


Όμως οι λίγοι « αγανακτησμένοι » γονείς της Κυπαρισσίας δεν λένε κουβέντα για αυτό.
Αντίθετα μας κατηγορούν και από πάνω για χαράτσια !!


Εμείς πάντως αυτή την κοινωνική πολιτική, πρωτοποριακή για όλη την Ελλάδα, έχουμε την βούληση και την δύναμη να την συνεχίσουμε. Πάρα ταύτα κάποιοι, όχι μόνο το αποσιωπούν αυτό, αλλά σκίζουν και τα ιμάτιά τους από ιερή αγανάκτηση, υπό την καθοδήγηση βέβαια και υποκίνηση του κ. Κουκούμη και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για τα 20 ευρώ,
(για κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών και για όσους μπορούσαν).

Και μετά τολμούν να μιλούν για χαράτσια και απαράδεκτες εισφορές, όταν γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, για 3 ολόκληρα χρόνια, σε αυτά τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, δεν έχει επιβαρύνει ούτε 1 ευρώ την κάθε οικογένεια.
Πού αλλού στην Ελλάδα έγινε αυτό;

Είναι τουλάχιστον πρόκληση να εγείρουν τέτοιο θέμα, να παραπληροφορούν τον κόσμο και να επιτίθενται προσωπικά εναντίον μου με απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο.

Ο φτηνός Λαϊκισμός και η μαύρη ή μάλλον η κόκκινη προπαγάνδα έχει και τα όριά της, αγαπητοί φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανταρσίας.

Δεν είναι ωραίο πάντως να κάνετε αυτού του είδους την πολιτική, και με αυτόν τον τρόπο. Επίσης το τι προσπάθεια έχω καταβάλλει, επί 24ωρου βάσεως, και το τι έχω προσφέρει στον Φορέα και στους Παιδικούς μας Σταθμούς, το γνωρίζουν όλοι, οι γονείς, το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, οι πάντες, (στην Κυπαρισσία, στα Φιλιατρά κλπ.).
Θα συνιστούσα να είσαστε πιο προσεκτικοί, καλύτερα πληροφορημένοι και τουλάχιστον λιγότερο προκλητικοί.
Όσον αφορά την κυβερνητική χρηματοδότηση (Μάρτιος – Απρίλιος 2013 και Αύγουστος 2014) , το θέμα των προσλήψεων, μόνιμου και έκτακτου προσωπικού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και για άλλα θέματα, τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση των γονέων, θα δοθεί αναλυτική απάντηση και με στοιχεία στη συνέχεια.



1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.