Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Κατσίβελας: Παντριφυλιακή απο φέτος η Γιορτή των λαμπαδοφοριών στο Σιδηρόκαστρο


Συνέντευξη τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στο Σιδηρόκαστρο παραχώρησε σήμερα τοπ Μεσημέρι ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας μαζί με τον Πρόεδρο Σιδηροκάστρου κ. Αναστάσιο Κιακάκη, την πρόεδρο Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας κ. Λιακάκη Μαρία, και τον πρόεδρο της Κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας κ. Γιάννη Κατσούλα για το έθιμο που γίνεται στο Σιδηρόκαστρο με τις Λαμπαδηφορίες.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για στρατηγική του .....

Δήμου είναι η Τριφυλία να γιορτάζει την συμμετοχή της στην Ελληνική Επανάσταση.
Επεσήμανε ότι ανθρωποι απο την τριφυλια θυσιάστηκαν όπως των Αγαπηνών, Ανθιμου Ανδριανόπουλου Πρωτοσύγγελου Ιεράς Μητροπόλεως Χριστοανουπόλεως, Σκορδάκηδες και Μπρουμίδηδες από τα Φιλιατρά, κλπ.
Στην επανάσταση του 21 συμμετείχε με μεγάλες μορφές και αγωνιστές κανοντας τον χώρο της Τριφυλίας, χώρο θυσίας για την ελευθερία της Ελλαδας.

Δείτε τις είπε ο Δήμαρχος για το θέμαΑκολούθως τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας κ. Μαρία Λιακάκη έκανε εκτενή αναφορά στο Σιδηρόκαστρο και την ιστορία του στις λαμπαδηφορίες και στην αναβίωση του Εθίμου.Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας κ. Γιάννης Κατσούλας είπε ότι στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορίας, τους χώρους και τα άτομα και τις προσωπικότητες που συμμετείχαν σε αυτά τα γεγονότα,
Σκοπός είναι η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Τριφυλίας.
Από φέτος το δρώμενο του Σιδηροκάστρου από τοπική γιορτή, αναβαθμίζεται σε Παντριφυλιακή εορτή.

Δείτε το απόσπασμα με τον κ. Κατσούλα.Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Σιδηροκάστρου, κάλεσε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις

Δείτε τι είπε ο κ. Λιακάκης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.