Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Θύελλα από την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ για τα πρόστιμα στους Φαρμακοποιούς

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με σχετική ανακοίνωση απαντά ότι με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επανακοινοποίηση του μνημονιακού νόμου Βορίδη που εξαναγκάζει τους φαρμακοποιούς να αστυνομεύουν τους ασφαλισμένους, προκειμένου να λαμβάνουν τα φθηνότερα φάρμακα.

Ο ΠΦΣ καταγγέλει......

τον πρώην Υπουργό κ. Βορίδη, ο οποίος τρεις μέρες πριν τις εκλογές μετέτρεψε την απόφαση του σε νόμο, με αντικείμενο τον καταναγκασμό του ασθενούς να συναινεί στο φθηνότερο φάρμακο, εκβιάζοντας τους φαρμακοποιούς με αυστηρά πρόστιμα.

«Στηρίζουμε την εφαρμογή των γενοσήμων, υποστηρίζουμε τον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά ως επιστήμονες υγείας δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στους ενδεχόμενους κινδύνους από την "υποχρεωτική" αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής.» αναφέρει ο ΠΦΣ στην ανακοίνωση του "Οι φαρμακοποιοί δεν θα γίνουν οι αστυνόμοι των ασφαλισμένων. Η απόφαση αυτή είναι ανεφάρμοστη και καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να την ανακαλέσει", τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Και συμπληρώνει πως "και αυτή η μνημονιακή απόφαση για την οποία οι φαρμακοποιοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, θα πέσει στο κενό". Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως οι φαρμακοποιοί απλώς εκτελούν συνταγές και δεν μπορούν συνεχώς να υφίστανται τις επιπτώσεις από τις φαεινές ιδέες και προτάσεις, πολιτικών γυρολόγων.

Η απόφαση Βορίδη πέραν των εξοντωτικών προστίμων που προβλέπει, επιβάλλει και την «υποχρεωτική» τήρηση αποθεμάτων προϊόντων με τη χαμηλότερη τιμή! Προφανώς διέλαθαν της προσοχής του πρώην Υπουργού, οι σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων για τις οποίες δεν φάνηκε να κατορθώνει να τις βάζει σε κάποιο έλεγχο. Όσο για τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται, η απάντηση είναι μία: "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος".

Η νέα πολιτική ηγεσία έχει δείξει την διάθεση της για την ανατροπή των μνημονιακών διατάξεων. Μένει τώρα να την αποδείξει και εμπράκτως» καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.