Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Γαργαλιάνοι: Με λαμπρότητα, η παρέλαση για την 25η Μαρτίου, παρά τον άστατο καιρό [εικόνες – βίντεο]

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στους Γαργαλιάνους. Ο άστατος καιρός δεν πτόησε τον κόσμο, που κατέκλυσε την κεντρική λ. Νικολοπούλου στους Γαργαλιάνους, θαύμασε και χειροκρότησε τα νιάτα των Γαργαλιάνων.

Το πρωί της Τετάρτης.....

25 Μαρτίου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου χοροστατούντος του Ιερού Κλήρου της πόλης, των Αρχών και πλήθος πολιτών. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαργαλιάνων κ. Π. Μπαζάνο, έγινε μέσα στον Ιερό Ναό, και όχι στην κεντρική πλατεία όπως συνηθίζεται.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, στο Ηρώο Πεσόντων, και αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων, από τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Ι. Αδρακτά, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκη, από το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, από το Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Γαργαλιάνων, από το Λύκειο Γαργαλιάνων, από διευθυντές Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων των Γαργαλιάνων και από εκπρόσωπο της Π.Ε.Α.Ε.Α. εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης.

Έπειτα έγινε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπό την συνοδεία πάντα της υπέροχης Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων. Μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση ξεκίνησαν οι πρώτες στάλες της βροχής ενώ ο δυνατός άνεμος ήταν πάρα πολύ έντονος, ευτυχώς όμως η παρέλαση ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ανάμεσα στους επισήμους διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Ι. Αδρακτά, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Α. Χρονά, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρα, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλο, τον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Σ. Καλοφωλιά, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους καθώς και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σε λίγη ώρα με τους μαθητικούς χορούς.Gargalianoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.