Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας για την ΔΕΥΑΤ

Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή το θέμα της σύστασης της ΔΕΥΑΤ.

Κατσίβελας σε Ανδρινόπουλο: «Σας απαγορεύω να μιλάτε προσβλητικά για την πλειοψηφία!»

Ένα από τα καυτά ....

θέματα, όπως αποδείχθηκε, του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τριφυλίας ήταν η εκλογή και συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ.

Ο κ. Κατσίβελας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο Δήμος είχε ήδη ξεκινήσει την καταγραφή της περιουσίας της ΔΕΥΑΚΥ και τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων στην ΔΕΥΑΤ. Πάντως τέθηκαν ερωτήματα από το Δήμαρχο όσον αφορά το καταστατικό και τον τρόπο σύνθεσης του οργάνου, καθώς ο Δήμος πλέον είναι ενιαίος και ζήτησε από το επόμενο Δ.Σ. να γίνει επεξεργασία του καταστατικού. Τέλος, τόνισε πως οφείλουν να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ εκλεγμένοι σύμβουλοι στα τοπικά συμβούλια αλλά και προέδροι τοπικών κοινοτήτων.

Ο κ. Κατσίβελας όρισε τους εξής εκπροσώπους για τη συγκρότηση του επταμελούς Δ.Σ.:

Αυτοδιοικητικούς

Τακτικό μέλος το Σαμαρτζή Δημήτριο με αναπληρωματικό τον Τσαλαμανδή Θεόδωρο

Τακτικό μέλος το Μπουγά Ανδρέα με αναπληρωματικό τον Αδρακτά Αναστάσιο

Τακτικό μέλος την Πανουσιοπούλου Μαρία με αναπληρωματικό τον Τσακανίκα Γεώργιο

Τακτικό μέλος την Κωνσταντέλου Γιαννούλα με αναπληρωματικό τον Ιωάννη Μερκούρη

Δημότες

Τακτικό μέλος τον Παναγιώτη Γυφτάκη με αναπληρωματικό μέλος την Αλεξοπούλου Σταματία.

Εκπρόσωποι Εμπορικών Συλλόγων

Τακτικό μέλος τον Τερζή Δημήτριο (Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας) με αναπληρωματικό μέλος τον Παναγιωτόπουλο Φώτη (Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων).

Από την αντιπολίτευση ορίστηκε

Τακτικό μέλος Μπακούρος Σωτήρης με αναπληρωματικό μέλος τον Βουδούρη Επαμεινώνδα.

Στην τοποθετησή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για μια βεβιασμένη απόφαση από την πλειοψηφεία, όσον αφορά την επέκταση της ΔΕΥΑΚΥ, και μάλιστα τόνισε πως η απόφαση ελήφθη έχοντας υπόψη μια μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής η οποία είχε λάθος κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ιωάννης Καλκαβούρας, παρενέβει προκειμένου να υπενθυμίσει στον κ. Ανδρινόπουλο ότι βγαίνει εκτός θέματος, αφού το θέμα της συζήτησης είναι ο ορισμός των μελών και όχι η επέκταση της ΔΕΥΑΚΥ σε ΔΕΥΑΤ.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρινόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να καταργηθεί η ΔΕΥΑΚΥ και να δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης μέσα στο οργανόγραμμα του Δήμου, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μειονεκτήματα της ΔΕΥΑΚΥ-ΔΕΥΑΤ λέγοντας πως δεν είναι λειτουργική και ευέλικτη, ενώ ένας σημαντικός αριθμός εσόδων «φεύγει» από το Δήμο και «πάει» στην επιχείρηση, η οποία δεν ελέγχεται για τις αποφάσεις της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Κατσίβελας είπε ότι περίμενε να ακούσει κάτι το οποίο θα έχει ουσία και όχι κινδυνολογίες. Μάλιστα, σε πολύ έντονο ύφος τόνισε:

Μπορείτε να εκφράζεστε, να δέχεστε και να χαρακτηρίζεστε τον συνδυασμό σας «νταβατζίδες» -έχω επίγνωση για τη λέξη που λεώ- για το πως θα διαχειριστούμε εμείς τα μυαλά μας όμως δεν το δέχομαι!

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «μπορείτε να μας κάνετε οποιαδήποτε κρίση, αλλά προσβολές ότι δεν έχουμε μυαλό και εσείς θα μας το ανοίξετε, είστε γελασμένοι! Να έχετε σεβασμό σε αυτούς που εκφράζουν την πλειοψηφεία!».

Ο κ. Βουδούρης ζήτησε το θέμα να ξαναέρθει στο σώμα προς συζήτηση μιας και η μελέτη ήταν ανεπαρκής με τεράστιες ελλείψεις. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης συμφώνησε με τον κ. Βουδούρη ενώ εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος.

Επικριτικός ήταν ο κ. Μπακούρος που τόνισε ότι: «ο τόνος του Δημάρχου προς τον κ. Ανδρινόπουλο ήταν ανεπίτρεπτος, όλοι ξέρουμε ότι στην Δημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά, κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να λέει στην μειοψηφία σας απαγορεύω!».

Παράλληλα, ο κ. Μπακούρος έθεσε θέμα σχετικά με την πλειάδα των οφειλών στα τέλη ύδρευσης ρωτώντας τον δήμαρχο ποιος θα «κληρονομήσει» αυτές τις οφειλές. Ο κ. Κατσίβελας είπε πως για χρέη μέχρι και 31-12-2014 θα εισπραχθούν από το Δήμο.

Ο κ. Κατσίβελας πρότεινε για πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ τον Παναγιώτη Γυφτάκη ενώ το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ όσο και την συγκρότηση.

Gargalianoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.