Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Δήμος Τριφυλίας - Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών: Ολοι μαζι μπορούμε καλύτερα.

O Δήμος Τριφυλίας είναι ένας απέραντος κάμπος με μεγάλη και ποιοτικά εξαιρετική αγροτική παραγωγή.
Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής μένει ανεκμετάλλευτο, επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του χονδρεμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο 1,3 τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια, όταν 863 εκ. πολίτες υποφέρουν από ασιτία.

Επειδή η Χώρα μας δεν αποτελεί .....

εξαίρεση, την ίδια στιγμή που σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τόνοι ποιοτικά εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Στο Δήμο Τριφυλίας, ανά Δημ. Κοινότητα, έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός οικογενειών, οι οποίες έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση και βοήθειά μας, τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών και πιστεύοντας στην κοινωνική ευαισθησία των πολιτών – παραγωγών και καλλιεργητών, στόχος του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου μας είναι να γεφυρώσει την περισσευούμενη αγροτική παραγωγή με αυτούς που την έχουν ανάγκη εντός του Δήμου μας, με τη συμβολή των καλλιεργητών, των παραγωγών, των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Αγροτικών Συλλόγων .

Ακόμη και ένα τελάρο αγροτικών προϊόντων είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Ας αναπτύξουμε όλοι μαζί με τόλμη και γενναιοδωρία ένα καινοτόμο μοντέλο αξιοποίησης της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια πανανθρώπινων αξιών όπως της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της αγάπης στους συνανθρώπους μας.

Τηλεφωνήστε μας αν και όταν προϊόντα σας δεν είναι εμπορεύσιμα, για να συνεννοηθούμε και να συντονίσουμε τη συγκέντρωση των προσφερόμενων προϊόντων …..ακόμη και αν είναι πολύ μικρή η ποσότητα. Η προσφορά σας θα είναι σημαντική ακόμη και αν βοηθήσει μόνο μία οικογένεια. Τα προϊόντα θα διατίθενται απ’ ευθείας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και φυσικά ως δωρητές θα έχετε το δικαίωμα, εφ’ όσον το επιθυμείτε, να συμμετέχετε στη διανομή.

Eμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί (συγκέντρωση, συσκευασία, μεταφορά κλπ), χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ….γιατί ο εθελοντισμός και η προσφορά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Στυλιανού Φωτεινή
Τηλ. Επικοινωνίας : 2761360034

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΒΑΣ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


1 σχόλιο:

 1. ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΣΩ E-MAIL ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΣ κ. Vasso Caloviras

  Η πρόταση σου κύριε αντιδήμαρχε, είναι εξ άνωθεν. Το τι χρειάζεστε είναι συντονισμός και αγάπη.
  Έχετε μέρος να καταθέτονται τα προϊόντα? Ψυγείο για γαλακτοκομικά? Σακούλες και κουτιά εξυπακούονται βεβαία.
  Αλλά το κυριότερο είναι ο εθελοντισμός που δυστυχώς δεν έχει ακόμα γίνει συναίσθημα.
  Εμπρός λοιπόν για επιστράτευση και καλή τύχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.