Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΕ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ


Βλέποντας τις εορταστικές κινήσεις των σχολίων και των συλλόγων λαμβάνω αφορμή να εκφράσω την παροιμία που λέει ο λαός “ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ ΞΕΡΟΧΤΕΝΙΞΕΤΕ”¨.

Τα έθιμα μας είναι .....

πολύ ωραία και χαίρομαι που βλέπω πως όλοι χαρήκατε τον στολισμό στην πλατεία του δημαρχείου. Απορώ όμως πως γιατί το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν ακούγετε από κανέναν προς το λαό που συμμετέχει στους εορτασμούς. Το θέμα της εποχής αυτής είναι ξεχασμένο, αλλά θα παραθέσω κάτι που διάβασα και ίσως αρκετοί θα συμφωνήσουν, αλλά δεν πρέπει να μείνουν και άπραγοι. Ο λόγος της κρίσεως ανά τον κόσμο δεν έχει συνειδητοποιηθεί από το μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Λοιπόν διαβάστε¨.

Τα χρόνια είναι δύσκολα. Οι καιροί είναι χαλεποί. Το κακό στις ημέρες μας οργιάζει. Ο Αδης ξερνά ακατάπαυστα τα αποβράσματα του. Η κοινωνία μας κατάμεστη από κακοποιά στοιχειά. Οι άνθρωποι, ζαλισμένοι από την αμαρτία, δεν γνωρίζουν τι κάνουν, τι λέγουν που πηγαίνουν. Ο νομός της ζούγκλας κυριαρχεί στις σχέσεις των ανθρώπων. Οι πόλεις και τα χωριά μας μεταβάλλονται σε Σόδομα και Γόμορρα. Το πνεύμα της Βαβέλ χαρακτηρίζει την συνεννόηση και επικοινωνία των ανθρώπων. Η οικογένεια διαλύεται. Τα παιδιά μας χάνονται. Τα Σχολεία μας κατάντησαν εκκολαπτήρια αγραμμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την αναρχία, τον μηδενισμό και τον αθεϊσμό. Η κοινωνία μας σαπίζει. Το κακό θριαμβεύει. Η αμαρτία οργιάζει. Η αρετή διώκεται. Η Εκκλησία βάλλεται από τις σκοτεινές δυνάμεις, δι’ολων των μέσων, από ξηράς, αέρος και θάλασσας. Η αλήθεια στραγγαλίζεται. Το δίκαιο καταπατιέται. Η τιμιότητα περιφρονείται. Η ανηθικότητα βραβεύεται. Το κακό στεφανώνεται. Τα κάστρα πέφτουν. Οι αθάνατες ψυχές χάνονται...

Και οι φρουροί τι κάνουν? Και οι ποιμένες γιατί σιωπούν? Και οι σαλπιγκτές γιατί δεν σαλπίζουν?Και οι δάσκαλοι γατί σιωπούν? Και οι καθηγητές γιατί αδρανούν? Και οι άμβωνες γιατί σιγούν? Και οι μητροπολιτικοί θρόνοι γιατί δεν βροντούν? και οι μαχητές του πνεύματος γιατί δεν αρπάζουν τα όπλα? Και οι δικαστικοί λειτουργοί γιατί στέκονται μουδιασμένοι? Και οι χριστιανοί γιατί ακόμη κοιμούνται¨ Περιμένουμε όλοι μας ως μοιραίο αποτέλεσμα την καταστροφή? Ω Θεέ μου! Βαλε το χέρι σου και δείξε στον καθένα μας το χρέος του. Στείλε τους Αγγέλους σου να σαλπίσουν συναγερμό και “το επί γης ειρήνη”. ΚΥΡΙΕ, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ! ΜΗΝ ΑΡΓΗΣ.

Σας εύχομαι Ευλογημένα Χριστούγεννα

Βάσω Κορόβιλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.