Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στόμιο Φιλιατρών: Μετα το καλοκαίρι σκουπίδια και εγκατάλειψη στην παραλία

Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε, και οι καντίνες να έκλεισαν, απομεινάρια της στο στόμιο Φιλιατρών έχουν μείνει εκεί για να μας θυμίζουν ότι όταν κάνουμε την δουλειά μας και τελειώσουμε, δεν μας νοιάζει τι θα γίνει μετά.
Ενα όμοιο παράδειγμα υπάρχει και στο Στόμιο Φιλιατρών. Ο άνθρωπος που νοίκιασε από τον Δήμο Τριφυλίας τον χώρο της παραλίας του Στομίου για την δημιουργία της καντίνας, τελειώνοντας η ......

θερινή περίοδος, έφυγε και άφησε εκεί κατασκευές που χρησιμοποιήθηκαν, σκουπίδια βάσεις στήριξης ομπρελών -ενδεχομένως και τις ομπρέλες οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν πιθανόν γιατί τις τράβηξε μέσα η θάλασσα- και γενικά μια παραλία σε κακή κατάσταση.
Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στο Στόμιο.

Στο συμφωνητικό μίσθωσης χώρου Αιγιαλού - παραλίας για το Στόμιο Φιλιατρών που υπογράφηκε στις 30 Μαΐου 2014 ανάμεσα στον εκμισθωτή (Δήμο Τριφυλίας) και τον μισθωτή στο άρθρο 5 που περιγράφει τις υποχρεώσεις του μισθωτή, αναφέρει ρητώς ότι "Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση." (Η σύμβαση είναι αναρτημένη στο πρόγραμμα Διαύγεια ΑΔΑ: 61ΙΒΩΗΕ-ΓΛΔ)

Τα ερωτήματα που τίθονται είναι:
α. Τηρήθηκαν στο ακέραιο οι όροι μίσθωσης χώρου αιγιαλού και παραλίας για το Στόμιο?
β. Τηρήθηκε ο όρος στο άρθρο 5 της σύμβασης ότι ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε;
γ. Αυτά που έχουν απομείνει στην παραλία, υπήρχαν ή είναι κατασκευές του μισθωτή;
δ. Αν είναι κατασκευές του μισθωτή έπρεπε ή όχι να φύγουν και αυτά;

Η Νέα Δημοτική αρχή θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος και να εξετάσει αν τηρήθηκαν οι όροι του συμφωνητικού και αν δεν τηρήθηκαν να ζητήσουν την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.