Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προς την Καλλικρατική Δημοτική Αρχή Τριφυλίας

Ερωτώ δημόσια τον Καλλικρατικό δήμαρχο Τριφυλίας, και τον παρακαλώ να δηλώσει επίσης δημόσια, εάν είναι αλήθεια ή όχι, αυτά που λέγονται στα Φιλιατρά και που δεν μπορώ να τα πιστέψω, γιατί είναι εξωφρενικά και εντελώς απίστευτα.

Ότι δηλαδή, λόγω έλλειψης .....

ενός προστατευτικού κιγκλιδώματος (ελάχιστης δαπάνης δια τον Δήμο Τριφυλίας, που είναι υπεύθυνος δια την φύλαξη και προστασία των σχολικών χώρων), που έπρεπε να είχε εξ αρχής τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Φιλιατρών, εισέρχονται (κατά τις απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες), διαφόρων ειδών, φύλων και φυλών άγνωστα αλλοδαπά άτομα, τα οποία έχουν μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο, παλιό αλλά και πολύτιμο πάντα ιστορικό στολίδι για τα Φιλιατρά, το όμορφο εκείνο νεοκλασικό κτίριο του πάλε ποτέ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΤΡΩΝ, σε έναν ακάθαρτο, βρόμικο και σιχαμένο από πάσης απόψεως πρόχειρο καταυλισμό. Σε ένα καταυλισμό, που κάθε καρυδιάς καρύδι τον χρησιμοποιεί ελεύθερα και παράνομα όπως θέλει. Για διανυκτέρευση, για αφόδευση και για διαφόρων ειδών άλλες αηδιαστικές απολαύεις, ουσιών, οινοπνεύματος, και λοιπών. ακατανόμαστων πράξεων, που δεν μπορώ να τις αναφέρω και πιο πολύ δεν μπορώ να τις πιστέψω, γιατί - αν είναι αλήθεια - τότε θα πρέπει να ντρέπονται πολλά πρόσωπα, από όλες τις δημοτικές και δημόσιες αρχές της Τριφυλίας.

Αναμένω την απάντηση των αρμοδίων. Εν τω μεταξύ θα ήθελα να αναθεματίσω πρώτον τον ανεκδιήγητο εκείνον υπουργό Ραγκούση, που εμπνεύστηκε το έκτρωμα αυτό των «Καλλικρατικών δήμων» και μαζί και όλους εκείνους τους βουλευτές, περιφερειάρχες και νομάρχες που συμφώνησαν μαζί του. Απεδείχθη ότι ο θεσμός αυτός απέτυχε, λόγω των πολλών λαθών που περιέχει και χρήζει άμεσων διορθώσεων.

Η πόλις των Φιλιατρών δεν εμπιστεύεται έναν πολύ μεγάλο δήμο που εδρεύει σε άλλη πόλη και που αγνοεί τα προβλήματά της, ή που αδιαφορεί γι' αυτά. Τα Φιλιατρά χρειάζονται μια δική τους δημοτική αρχή, με πλήρη αυτονομία και ουσιαστική αυτοδιοίκηση, για να μπορούν να προστατεύονται καλύτερα και ασφαλέστερα. Και το κυριότερο. Έχουν και την οικονομική δυνατότητα να αυτοσυντηρηθούν, λόγω της πλούσιας γεωργικής παραγωγής τους, κάτι που δεν το έχουν όλες οι πόλεις.

ΣΧΟΛΙΟ
Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στην διάθεση μας. ΑΝ ο ίδιος επιθυμεί μπορούμε να δημοσιεύσουμε το όνομα του απλά γνωστοποιώντας μας την επιθυμία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.