Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Διορθώθηκε η ημερομηνία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet

Διορθώθηκε η ημερομηνία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά του νέου φόρου ακινήτων στο taxisnet για την καταβολή της 1ης δόσης σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Οι υπόχρεοι όμως....

μπαίνοντας στο taxisnet θα δουν ότι η πρώτη και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 .

Επίσης ο αριθμός των δόσεων, παραμένει στις 5 και όχι στις έξι όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη, το υπουργείο προχώρησε στην ανάρτηση ανακοίνωσης στο Taxisnet για να μην υπάρξει και νέα "έκπληξη" των υπόχρεων του φόρου παρερμηνείες.

Η ανακοίνωση του Taxis

Σας ενημερώνουμε για την τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, που ψηφίστηκε στις 28.8.2014 από τη Βουλή των Ελλήνων: Στο άρθρο 8 του ν. 4223/2013 προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής: «Οφειλές από πράξεις προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. που έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος, δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες πριν από την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και, επιπροσθέτως, δεν λαμβάνονται υπόψη, έως την ημερομηνία αυτή, για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής του άρθρου 12 του ν. 4174/2013».

Υπενθυμίζουμε την υπ’ αριθμ. ΔΠΕΙΣ Α 1116352 ΕΞ 13.8.2014 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία μέχρι και την 30.9.2014, «Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2014». Σημειώνουμε ότι, εντός των προσεχών ημερών μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι δόσεις θα αναμορφωθούν σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις (ελάχιστη δόση 10 ευρώ), με την πρώτη να είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014, τη δεύτερη 31η Οκτωβρίου ……… και την έκτη δόση την τελευταία εργάσιμη του μηνός Φεβρουαρίου 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.