Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Προς νέα πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα

Η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγανη και του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου προβλέπει ότι οι νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα βάσει των νέων κριτηρίων και των φορολογικών δηλώσεων του 2014 θα πρέπει να πάρουν το επίδομα αύριο ή το πολύ μεθάυριο.

Μετά την δόση .....

που πληρώθηκε στις 11/7 , οι επόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση που θα πραγματοποιηθεί όπως ορίζει η νέα υπουργική απόφαση με την αλλαγή των κριτηρίων αλλά και τις ημερομηνίες που θα γίνονται οι πληρωμές, αύριο Τρίτη 29 Ιουλίου ή το πολύ μεθαύριο 30 Ιουλίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση για την ημερομήνια πληρωμής του κοινωνικού μερίσματος
«Για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014»

Για τις λοιπές αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και την 10/10/2014.