Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η Κλήρωση της Ευρωλίγκα 2014-2015

Η πιο δύσκολη κλήρωση στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα είναι αυτή που προέκυψε για την πρώτη φάση της σεζόν 2014/15, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε καλύτερη… αντιμετώπιση από τη Θεά Τύχη.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την πρωταθλήτρια Ιταλίας Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, την........

πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου και την πρωταθλήτρια Πολωνίας Τούροβ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν στο δρόμο τους την κάτοχο του Eurocup και ημιφιναλίστ της ισπανικής λίγκας Βαλένθια, τη Λαμποράλ Κούτσα, τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ, τον δευτεραθλητή Σερβίας Ερυθρό Αστέρα και τη δευτεραθλήτρια Λιθουανίας Νεπτούνας.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Νίζνι (Ρωσία), Σάσαρι (Ιταλία), Ομάδα από προκριματικά.

Β’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Λιμόζ (Γαλλία).

Γ’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Τούροβ (Πολωνία).

Δ’ Όμιλος: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Βαλένθια (Ισπανία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Νεπτούνας (Λιθουανία)

Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στο Top 16, όπου σχηματίζονται δύο νέοι όμιλοι των οκτώ ομάδων.
Από αυτούς προκρίνονται στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτοι και προκύπτουν τα ζευγάρια των play offs, που κρίνονται στις τρεις νίκες. Το Final Four, που φέτος θα γίνει στη Μαδρίτη, θα διεξαχθεί 15 με 17 Μαΐου.

Τα προκριματικά

Η 24η ομάδα των ομίλων θα προκύψει από τα προκριματικά, που θα γίνουν υπό τη μορφή Final 8 στο γήπεδο της Οστάνδης στις 23 με 26 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

1. Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)
2. Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νίμπουρκ (Τσεχία)
3. Βιλερμπάν (Γαλλία)-Οστάνδη (Βέλγιο)
4. Ρίγα (Λετονία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)

Τα «σταυρώματα» των τελικών:

Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4