Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Φιλιατρά: Η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας [ ΦΩΤΟ + VIDEO ]

Με την δέουσα ευλάβεια έγινε το απόγευμα στα Φιλιατρά, η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Στον Ιερά Ναό του Αγίου Ιωάννη, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του πατέρα Διονύσιο και μοιράστηκε στους πιστούς μπουκαλάκι με λάδι από το καντήλι της Αγίας Μαύρας.
Αμέσως μετά .....

την θεία λειτoυργία, ο εφημέριος του Αγίου Ιωάννη συνοδεία πολλών πιστών, ξεκίνησε την πομπή μεταφοράς της Ιερής εικόνας στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ψαλλόταν εσπερινός και θα υπήρχε αγρυπνία ενώ αύριο Σάββατο θα υπάρξει λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και δοξολογία στην πλατεία Φιλιατρών.

Η Εορτή της Αγίας Μαύρας, θεωρείται σημαντική εορτή και οι πιστοί αποφεύγουν κάθε είδους αγροτικής εργασίας ανήμερα του εορτασμού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου λειτουργεί παράλληλα ανθοκομική έκθεση με εκατοντάδες λουλούδια και γλάστρες όπου ο κόσμος μπορεί να αγοράσει ότι επιθυμεί..