Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η νέα αναβολή switch off στην Πελοπόννησο δημιουργεί αντιδράσεις

Τρεις εβδομάδες μετά την υπογραφή της ΚΥΑ από τους αρμόδιους υφυπουργούς, που υποτίθεται θα έφερνε ένα προγραμματισμό και μια σταθερότητα στην ροή των δύσκολων ομολογουμένων switch off, τα πάντα είναι και πάλι ρευστά. Και ενώ όλα δείχνουν πώς η 27η Ιουνίου θα είναι η ημερομηνία του επόμενου switch off της Πελοποννήσου, η αδυναμία των υπευθύνων να εκτιμήσουν σωστά τις καταστάσεις δημιουργεί μεγάλο ρήγμα στην αξιοπιστία της όλης διαδικασίας.
Όλη η αλυσίδα της .....

αγοράς, από τους εισαγωγείς που δέσμευσαν τα χρήματά τους σε επίγειους δέκτες και εξοπλισμό λήψης, από τα καταστήματα που ήδη έχουν προβεί σε παραλαβές προϊόντων, αλλά και από καταναλωτές που είδαν τις πρώτες διαφημιστικές εκπομπές για το switch off της Πελοποννήσου, οι οποίες διακόπηκαν μάλιστα άδοξα το Σάββατο το πρωί, μιλάει για το πόσο εκτεθειμένοι είναι όλοι όσοι εμπλέκονται με την νέα ΚΥΑ. Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει το προγραμματισμένο για τις 4 Ιουλίου switch off της Αττικής και για μια άλλη μια φορά το εγχείρημα του switch off ακροβατεί.

Το φάντασμα της ΕΡΤ είναι εδώ και ακολουθεί όλους αυτούς που το στοίχειωσαν. Η αντικατάσταση του μεγάλου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού με τον νάνο που σήμερα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ, δεν άφησε ανεπηρέαστο το switch off. Με δεδομένο λοιπόν ότι ΕΡΤ δεν υπάρχει και τουλάχιστον για σύντομα δεν θα ξαναδούμε, θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση για το τι θα γίνει με την ΝΕΡΙΤ. Αν το κράτος και η κοινωνία την θέλουν, σίγουρα θα βρουν στα συρτάρια τους, τρόπους και προτάσεις για την μεταφορά της στην ψηφιακή εποχή. Και όπως είναι πλέον διαμορφωμένη η κατάσταση, με την νεοσύστατη ΝΕΡΙΤ να αδυνατεί γενικότερα σαν κανάλι σε όλους σχεδόν τους ρόλους της, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει πλέον να το πάρουν απόφαση. Αν δεν δώσουν την μετάβαση της ΝΕΡΙΤ στην Digea, ομαλά switch off δεν πρόκειται να γίνουν και το dead line δεν πρόκειται να επιτευχτεί.

DIGITAL TV INFO