Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Εκδήλωση Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στα πλαίσια διδακτικών δράσεων κατάρτισης μαθητών για την Μεσογειακή Διατροφή

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο πλαίσιο του έργου «Μεσογειακή Διατροφή» («MedDiet» – Mediterranean Diet and Promotion of Traditional Foodstuff), υλοποίει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες με θέμα τη διατροφική επιμόρφωση σε σχολεία, και .....

συγκεκριμένα μαθήματα κατάρτισης για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων και διδακτικές δράσεις για μαθητές, που στοχεύουν στην προώθηση του «Κοινού Μεσογειακού Συστήματος Γνώσης της Μεσογειακής Διατροφής», καθώς και την προώθηση και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των παιδιών και των νέων σε ζητήματα που αφορούν την Μεσογειακή Διατροφή.

Στα πλαίσια της δεύτερης φάσης της δράσης υλοποίει διδακτικές δράσεις κατάρτισης μαθητών με θεωρητικό-περιγραφικό και πρακτικό μέρος, σε 11 συνολικά σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 11.30-13.45, στο Αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση κατά την οποία οι μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας θα παρακολουθήσουν το θεωρητικό μέρος της διατροφικής εκπαίδευσης (προβολή διάρκειας 45 λεπτών), με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τη Μεσογειακή Διατροφή, ενώ θα ακολουθήσει το πρακτικό, το οποίο αφορά «διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα την υλοποίηση μιας παραδοσιακής συνταγής μεσογειακής διατροφής» από τους μαθητές του σχολείου.

Τα βραβεία στους νικητές που θα αναδείξει η 10μελή επιτροπή του διαγωνισμού προσφέρει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και θα απονεμηθούν από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μανιάτη.