Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης απογειώνουν την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Επιβεβαίωση των ενεργειών μας η δέσμευση Αβραμόπουλου για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Με απόλυτη ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου, στη συνάντησή του με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τους λοιπούς φορείς τουρισμού Πελοποννήσου, για την τάχιστη .....

νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να παραχωρηθεί το συντομότερο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το αεροδρόμιο της Τρίπολης και να μετατραπεί και σε πολιτικό και εμπορικό.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη στρατηγική αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης, που γίνεται για πρώτη φορά, «ώστε να δικαιωθεί ένα διαχρονικό αίτημα των τουριστικών και παραγωγικών φορέων της Πελοποννήσου».
«Προσεγγίσαμε το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και, χωρίς επικοινωνισμούς, καταρτίσαμε έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση πολιτικών και εμπορικών αναγκών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που πολεμικό αεροδρόμιο παραχωρείται σε Περιφέρεια για την αξιοποίησή του».

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Τατούλης, αφού αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα που ήδη αναβαθμίζεται με την ήδη υλοποίηση του κόμβου, ανακοίνωσε ότι «οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αεροδιαδρόμου, του πύργου ελέγχου και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των πολιτών έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υποβληθούν στη διαχειριστική μας αρχή. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είχαμε δεσμεύσει τους απαιτούμενους πόρους από το πρόγραμμά μας, ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα».

Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι «με το ολοκληρωμένο σχέδιο μας, τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης θα αποτελέσουν τις βασικές πύλες εισόδου που θα εκτινάξουν την ήδη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή της».