Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Μεσσηνία

Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μεσσηνία. Καλούμε όλο τον αγροτόκοσμο που πλήττεται από την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ να πλαισιώσει μαζικά τα «μπλόκα» στο Σουληνάρι, στην Πύλο, στο Πεταλίδι και τους Γαργαλιάνους.

Οι μικρομεσαίοι......

αγρότες με την αποφασιστικότητα τους να παλέψουν για την επιβίωσή τους, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που τους ξεκληρίζει, δίνουν παράδειγμα αντίστασης και αγώνα. Καλούμε τους φτωχούς αγρότες της Μεσσηνίας να απομονώσουν τα «παπαγαλάκια» της ηττοπάθειας, της διάσπασης και του συμβιβασμού, να συνεχίσουν τον αγώνα τους συντονισμένοι με την Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης σε βάρος αγροτών στην Ηλεία και τη Λάρισα.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η φτωχή αγροτιά και να τον μετατρέψουν ταυτόχρονα σε αγώνα για το δίκιο του λαού, προκειμένου να έχει ντόπια, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα για τις διατροφικές ανάγκες του.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα από την παραμονή της Ελλάδας 33 χρόνια στην ΕΕ, που έφερε κέρδη και προνόμια για την πλουτοκρατία, ενώ για τους αγρότες και όλο το λαό βάσανα, φτώχια και ανεργία.