Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Φιλιατρά: Μικρά παραπολιτικά από τον χθεσινό εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους

Μπορεί οι χθεσινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους να πέρασαν στο περιθώριο των εορτασμών υπήρξαν πολλά μικροπολιτικά τα οποία αξίζει λίγαάκι να σχολιάσουμε.
Και τα παραπολιτικά αυτά συνέβησαν μέσα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου κατα την διάρκεια της δεξίωσης προς τους επισήμους για την ανταλλαγή ευχών.

Πρώτα και κύρια να σχολιάσουμε ότι για μία ακόμα χρονιά τα .......

διάφορα εδέσματα από το catering γνωστού ξενοδοχείου της Κυπαρισσίας ήταν όλα εκπληκτικά όπως και η όλη εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Φιλιατρά.

Μερικά λεπτά καθυστερημένος εμφανίστηκε -σε σχέση με τους επισήμους- στην δοξολογία ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Κατα την διάρκεια της λιτανείας της ιερής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους πολύς ήταν ο κόσμος που χαιρέτησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη τον περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά οι οποίοι αργότερα παρακολούθησαν με ευλάβεια την δέηση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα πηγαδάκια στο Δημοτικό κατάστημα όπου πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή ανταλλαγής ευχών των αυτοδιοικητικών παραγόντων τόσο με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη όσο και με την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου έδιναν και έπαιρναν και πολλά ρωτήθηκαν για την πορεία των έργων στον νομό αλλά και τα αποτελέσματα της πρόσφατης παρουσίας της Μυθικής Πελοποννήσου σε έκθεση της Τουρκίας. Κάτι για το οποίο ρωτήθηκε και από τους Δημοσιογράφους στις δηλώσεις της η κ. Νικολάκου.

Αλλά το καλό παραπολιτικό το οποίο αλιεύσαμε αργά το μεσημέρι είναι το στέλεχος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας Πέτρος Αλεξόπουλος στο πλευρό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Απουσία σημειώσαμε σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους των Γαργαλιάνων (πλήν Δεληγιάννη και Ανδρινόπουλου) όπως Καλλίνικο Κυριακουλόπουλο, Γιάννη Αδρακτά, Γιάννη Καλκαβούρα κλπ.κλπ.