Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη, αλλά θα πρέπει να δει με διαφορετικό μάτι τις αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων που έχουν φτάσει στα όριά τους»

«Δεν θα επιτρέψουμε την ισοπέδωση και την αποδόμηση της φερεγγυότητας και της πολιτικής υπόστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση για «διώξεις λαϊκών αγωνιστών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013.
«Δεν είμαστε εμείς η .......

δικαιοσύνη και ούτε μπορούμε, ούτε προτιθέμεθα να την υποκαταστήσουμε ή να την αντικαταστήσουμε, ανεξάρτητα από τις αντιλήψεις μας για τον τρόπο λειτουργίας αυτού του θεσμού» δήλωσε εμφατικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε «κάτι τέτοιο θα συνιστούσε κατάρρευση της κοινωνίας. Είμαστε ξεκάθαροι.

Εμπιστευόμαστε το θεσμό της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα την καλούμε να δει με διαφορετικό μάτι τις αντιδράσεις των φτωχών και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων που έχουν φτάσει στα όριά τους».

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε το ψέμα, «ίδιον συγκεκριμένης πολιτικής δράσης με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία προβλημάτων», αλλά και τη διάκριση των πολιτών σε «κατηγορίες αγωνιστών, επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι και φασισμό. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χωρίζει τους πολίτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει λάβει από το Μάιο του 2011 απόφαση σύμφωνα με την οποία «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια δίωξης πολιτικών προσώπων ή κομμάτων από θέση αρχής, αφού δεν μπορεί να διώκονται οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες.

Παράλληλα με την υπεύθυνη στάση των αιρετών πολιτικών προσώπων, πρέπει να υπάρχει και από τις αστυνομικές αρχές σεβασμός των δημοκρατικών ελευθεριών του κάθε πολίτη.»
«Αποτελεί ξεκάθαρη άποψή μου ότι μια κοινωνία σε κρίση και χωρίς σεβασμό στη νομιμότητα συνεχώς αυτοκτονεί» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.