Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η λειτουργία του Εργαστηρίου Ελαιολάδου στο Ινστιτούτο Ελαίας & Οπωροκηπευτικών του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στην Καλαμάτα.

O Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς παραβρέθηκε στην έναρξη λειτουργίας του Εργαστηρίου Ελαιολάδου του Ινστιτούτου Ελαίας & Οπ/κών Καλαμάτας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - "Δήμητρα”.
Έγινε ξενάγηση στους ......

χώρους του εργαστηρίου και ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου, για τις αναλύσεις που μπορεί από την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, να παρέχει στους ενδιαφερόμενους του τομέα της παραγωγής και της διακίνησης ελαιολάδου, καθώς και για την πορεία του έργου της διαπίστευσης των δοκιμών που συνολικά, θα υποστηρίζει το εργαστήριο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι αναμφισβήτητα, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι βασική προτεραιότητα την τρέχουσα χρονική περίοδο και το ελαιόλαδο, η ελιά, όπως και τα οπωροκηπευτικά, αποτελούν τους πιο δυναμικούς κλάδους της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας. Το Εργαστήριο Ελαιολάδου μπορεί να υποστηρίξει σημαντικά τον τομέα του ελαιολάδου, με την πιστοποίηση της ποιότητάς του, κάτι που είναι βασικό για την ουσιαστική προώθηση του προϊόντος, μέσα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Εμείς, τόνισε, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και την παρέμβασή μας προς κάθε κατεύθυνση, για την εξασφάλιση του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία του εργαστηρίου, το οποίο σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο της συγκεκριμένης Πράξης, είναι κατ’ ελάχιστον τέσσερα (4) άτομα, μεταξύ των οποίων απαραίτητα, ένας χημικός ως τεχνικός υπεύθυνος του εργαστηρίου που προσωρινά, καλύπτεται με ετήσια σύμβαση έργου, για τις ανάγκες του έργου της διαπίστευσης των δοκιμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.