Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το λογότυπο της Ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ

Το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το σήμα απεικονίζει ένα καραβάκι που σφραγίζει την ταυτότητα της προεδρίας και θα συνοδεύει κάθε δραστηριότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι απλό στη ......

σχεδίαση και πλούσιο σε μηνύματα όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών που παραπέμπει με τα χρώματα και το σχήμα του στην Ελλάδα και στην θάλασσα.

Το ημικύκλιο αντιπροσωπεύει το κοινοβούλιο, αντιπροσωπεύει όμως και το αρχαίο θέατρο άρα την δημοκρατία και την ελευθερία της σκέψης.

Επιδίωξη του υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι το πρώτο εξάμηνο του 2014 να γίνει συνείδηση στους Έλληνες η στροφή, η αλλαγή και η έξοδος από το μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για ανάγκη ανάδειξης του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι ισότιμο κράτος της ΕΕ, μια χώρα υπερήφανη που υφίσταται τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά που έχει το δικαίωμα της αποκατάστασης των φυσιολογικών ρυθμών διαβίωσης.

"Θα κάνουμε λοιπόν στο επίπεδό μας με ρεαλιστικό και υπεύθυνο τρόπο ο,τι μπορούμε για να πείσουμε ότι η ελληνική προεδρία αφορά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Για να προωθήσουμε την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και του ευρωπαϊκού δημοκρατικού εγχειρήματος, για να προβάλλουμε την εικόνα της Ελλάδας, μια αυθεντική, ισορροπημένη και δίκαιη εικόνα της Ελλάδας. Δεν θέλουμε να αποκρύψουμε την πραγματικότητα. Δεν θέλουμε να συγκαλύψουμε τα προβλήματα, δεν θέλουμε να εξωρραΐσουμε τα δεδομένα, αλλά δεν θέλουμε και να αδικούμε αυτοβούλως την χώρα μας. Πρέπει τα επιτεύγματα να προβληθούν, οι θυσίες να αναδειχθούν και να γίνουν σεβαστές, η προοπτική εξόδου από την κρίση να είναι οφθαλμοφανής, θέλουμε αυτό το νέο αφήγημα να μην είναι ένας λόγος απλός αλλά να είναι μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης", είπε χαρακτηριστικά.

Θα είναι αυτή η πέμπτη κατά σειρά προεδρία που θα ασκήσει η Ελλάδα, στη διάρκεια της οποίας η χώρα θα φιλοξενήσει 120 επίσημες συναντήσεις που θα διεξαχθούν όλες στο Ζάππειο.

Ο προϋπολογισμός της προεδρίας θα είναι 50 εκατομμύρια ευρώ και θα προσληφθούν εννιά άτομα με εξάμηνη σύμβαση ενώ δεν θα δοθούν καθόλου ως δώρο οι γραβάτες και τα φουλάρια που είθισται να δίνονται στους αξιωματούχους στα ευρωπαϊκά συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.