Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρατηριούχοι: Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Νέα μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο Θέρμανσης ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, επικαλούμενη τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα τζάκια στην υγεία των πολιτών επικαλείται

Όπως επισημαίνει,......

στο 4ο ετήσιο Συνέδριο για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ιατρική, που οργανώθηκε από τους τομείς όλων των Ιατρικών Σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων στις 22-24/11, αναφέρθηκε ότι οι εκπομπές από ένα τζάκι σε ένα 24ωρο μπορεί να είναι όσες οι εκπομπές από 1000 αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που το καθένα διανύει 30 χιλ. στην ίδια περιοχή.

Προσθέτει ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή μελέτη ESCAPE, που έγινε σε 13 χώρες μεταξύ των οποίων και η χώρα μας σε δείγμα 5000 κατοίκων της Αθήνας, κάποιος που ζει σε μια γειτονιά με υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης κατά 10mg/m3 έχει αυξημένο κίνδυνο κατά 22% να πάθει καρκίνο του πνεύμονα.

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει τέλος ότι με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέμανσης, το λαθρεμπόριο καυσίμων παραμένει ανεξέλεγκτο, τα δημόσια έσοδα παρέμειναν και θα συνεχίσουν να είναι μειωμένα, μερικοί καταναλωτές μπαίνουν εκ νέου στην περιπέτεια επιδότησης με νέα προαπαιτούμενα και η υγεία των πολιτών των μεγάλων αστικών κέντρων εκτίθεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

ZoomNews

1 σχόλιο:

  1. .....επισης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, θα πρεπει να ζητησει απο τα μελη της, να μην εφοδιαζουν τα πετρελαιοκινητα οχηματα με πετρελαιο θερμανσης, αλλα μονο με πετρελαιο κινησης!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.