Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού Δευτέρα και Τρίτη 4 και 5 Νοεμβρίου

Χαλάει ο καιρός την ερχόμενη βδομάδα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους από την Τρίτη 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από την Κυριακή θα επικρατούν λίγες νεφώσεις στον καιρό που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν.
Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου........

αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά.

Από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα όπου θα ξεσπάσουν ισχυρές καταιγίδες ενώ οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στα πελάγη. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/11/2013
Με ηλιοφάνεια και τοπικές ομίχλες κυρίως στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα θα ξεκινήσει η μέρα. Από το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο σε όλη την χώρα μας, ενώ μετά το μεσημέρι και κυρίως προς το απόγευμα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην δυτική και νότια Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο πέλαγος και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται : στη βόρεια Ελλάδα από 10-20, στη κεντρική Ελλάδα από 15-22, στη δυτική Ελλάδα από 16-23, στην ανατολική Ελλάδα από 15-22 και στη νότια Ελλάδα από 15-23.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στη βόρεια Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στη νότια Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ 5/11/2013
Με αυξημένες γενικά νεφώσεις θα κυλίσει η Τρίτη σε όλη σχεδόν την χώρα μας. Διαστήματα με ηλιοφάνεια θα υπάρχουν στην Μακεδονία, την Θεσσαλία, αλλά και την ανατολική Αττική. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται σε όλη την δυτική Ελλάδα (Ιόνιο πέλαγος, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική, κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο) αλλά και στην βορειοανατολική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της ανατολική Θράκης (νομός Έβρου).

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται : στη βόρεια Ελλάδα από 11-20, στη κεντρική Ελλάδα από 16-22, στη δυτική Ελλάδα από 16-23, στην ανατολική Ελλάδα από 16-22 και στη νότια Ελλάδα από 16-24.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στη βόρεια Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στη νότια Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/2013
Με πυκνή συννεφιά θα κυλίσει η Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται στην Μακεδονία, την Θράκη, το Ιόνιο πέλαγος, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Κάποιες βροχές ίσως σημειωθούν και στην Στερεά Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται : στη βόρεια Ελλάδα από 12-20, στη κεντρική Ελλάδα από 17-21, στη δυτική Ελλάδα από 17-22, στην ανατολική Ελλάδα από 17-22 και στη νότια Ελλάδα από 20-24.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στη βόρεια Ελλάδα από νότιες, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από νότιες, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα από νότιες, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από νότιες, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και στη νότια Ελλάδα από νότιες, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.