Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εμπορικός κόσμος και ….κομματικοί κοτζαμπάσηδες!!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Το νέο μέτρο της εργασίας την Κυριακή για τον εμπορικό κόσμο,είναι γεγονός πως έχει προκαλέσει ανησυχίες για το μέλλον των επιχειρήσεων κι έχουν εκφρασθεί αντίθετες απόψεις, μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής πρακτικής που εκφράζεται μέσω του συνδικαλισμού.

Υπάρχει έκδηλη η ανησυχία για .......

τη δυνατότητα ν΄αντέξουν την πίεση των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων και των πολυεθνικών εταιριών οι μικροί έμποροι, που αποτελούν την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου. Επίσης αγωνιούν για τις επιπτώσεις του μέτρου και οι εμποροϋπάλληλοι, που καλούνται να εργασθούν τις Κυριακές, ίσως χωρίς επιπλέον αμοιβή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη που βλέπει την επιχειρηματικότητα από άλλη σκοπιά και στηρίζει το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των εμπόρων, ενώ θεωρεί ότι μία τουριστική Χώρα δεν μπορεί να υπολείπεται των λοιπών Ευρωπαϊκών Χωρών.
Η στόχευση του τουρισμού CITY BREAK ιδίως για την πρωτεύουσα της Χώρας μας, είναι γνωστό ότι απαιτεί τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Έτσι 1η ημέρα εφαρμογής του μέτρου όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά τα καταστήματά τους 7 Κυριακές το χρόνο και οι καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την κυριακάτικη αργία για να κάνουν τα ψώνια τους, πολλοί έμποροι ενήργησαν σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, τις δικές τους απόψεις, τις δικές τους αντοχές.

Δηλαδή κάποιοι άνοιξαν τα μαγαζιά τους και κάποιοι άλλοι δεν το έκαναν.
Αυτό είναι μία υγιής και καθ΄όλα επιτρεπόμενη άποψη ζωής, για όσους σκέφτονται δημοκρατικά , στηρίζουν τις επιλογές τους κι ενεργούν με γνώμονα την κοινή λογική και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη.
Δυστυχώς οι λογικές ορισμένων πολιτικών χώρων και οι συμπεριφορές ιδίως κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εξοργίζουν και ανησυχούν τους πολίτες.
Κάποιοι, θεωρούν ότι έχουν αποκτήσει δικαιώματα ...κοτζαμπάση στην πατρίδα μας, που τους αναγάγουν σε ρυθμιστές και με τρόπο που πολλές φορές είναι και ποινικά κολάσιμος, επιχειρούν να επιβάλλουν τις θέσεις τους.

Μάλλον επιβάλλεται να κατανοήσουν , πως είναι διαφορετικό πράγμα η αντίθεση σε κάποιο μέτρο και η προσωπική στάση απέναντι σ ΄αυτό και άλλο η φασίζουσα συμπεριφορά μέσω του καταναγκασμού, σε όσους έχουν αντίθετη άποψη.
Εκφράζω την έντονη ενόχλησή μου στα όσα διαδραματίσθηκαν σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας από στελέχη κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν αποδέκτες όσους εμπόρους απεφάσισαν να εργασθούν.

Είμαι σίγουρη ότι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, που πάντοτε ευθαρσώς εκφράζουν τις θέσεις τους, ανεξάρτητα από κομματικές ταμπέλες και στηρίζουν τις θέσεις της πλειοψηφίας των μελών τους, λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας, αφού ενημερωθούν, θα καταδικάσουν συμπεριφορές και πράξεις που αδικούν το συνδικαλισμό και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές τους.

Η δημοκρατία στην οποία όλοι προσβλέπουμε μέσα σε μία ευνομούμενη πολιτεία, δεν συμπεριλαμβάνει ούτε λεκτική ούτε άλλου είδους βία, παρά μόνο υγιείς συμπεριφορές μέσα στο πλαίσιο κανόνων και νόμων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.