Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Firefox 26, η καλύτερη διαχείρiση μνήμης που είχε ο Firefox

Αν ο Firefox 24 σας φαίνεται γρήγορος και “ελαφρύς” περιμένετε να δείτε τον Firefox 26. Οι hackers του Mozilla έχουν σημειώσει εκπληκτική πρόοδο στην διαχείριση μνήμης του browser που σύντομα θα είναι ο καλύτερος Firefox ever.

Τα δύο νέα patches.....

που έχουν ήδη μπει στην δοκιμαστική έκδοση του Firefox 26 προσφέρουν δραματική μείωση στην κατανάλωση μνήμης του browser. Πρακτικά αυτό σημαίνει μεγαλύτερη σταθερότητα, μεγαλύτερη ταχύτητα και ελευθερία πόρων στο σύστημα για να χρησιμοποιήσει την RAM. Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα ο Firefox 23 χρησιμοποιούσε μέχρι και 3GB RAM για να ανοίξει σελίδες με μεγάλες φωτογραφίες.

Ο Firefox 24 βελτιώθηκε αρκετά αλλά με την στιγμιαία χρήση RAM να φτάνει τα 2GB περίπου στις ίδιες σελίδες. Ο Firefox 26 όμως καταναλώνει ελάχιστα MB RAM για τις ίδιες σελίδες και λειτουργεί ταχύτερα προσφέροντας ακόμα πιο smooth scrolling σελίδων ακόμα και σε παλιότερους υπολογιστές. Η όλη προσπάθεια είναι μέρος του MemShrink προγράμματος ώστε ο Firefox browser να μειώσει σημαντικά την μνήμη που καταναλώνει.

Υπομονή μέχρι να γίνει διαθέσιμη η έκδοση Firefox 26 beta και αργότερα η τελική έκδοση Firefox 26 για όλους.

PESTAOLA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.