Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Άνοιξη του 2014 η Digea σε Πελοπόννησο και Κεφαλλονιά [ VIDEO ]

Την άνοιξη του 2014 θα έρθει στην περιοχή μας το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα καθώς σύμφωνα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Digea κ. Γιώργο Μαθιό τότε είναι το χρονοδιάγραμμα κάλυψης ολόκληρης της Πελοποννήσου αλλά και της Κεφαλλονιάς.

Μιλώντας ο κ. Μαθιός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στην ......

εκπομπή του συνεργάτη του Φιλιατρά News Γιάννη Πετσέλη, τόνισε ότι το κέντρο εκπομπής Πεταλιδίου που λειτούργησε προσφάτως (27 Σεπτεμβρίου) μπαίνοντας στην ψηφιακή εποχή, ήταν το τελευταίο κέντρο εκπομπής που ενεργοποιήθηκε μεμονωμένα και πως από εδώ και πέρα η κάλυψη με ψηφιακό σήμα θα γίνεται περιοχικά. Δηλαδή όπως τόνισε θα γίνεται σε περιοχές πλέον.

Ο κ. Μαθιός μίλησε και για περιοχές που έχουν δύσκολη λήψη και εκεί χρειάστηκε η εγκατάσταση τοπικών αναμεταδοτών, από τους δήμους. Είπε ότι και αυτοί οι τοπικοί αναμεταδότες θα περάσουν στην ψηφιακή εποχή, αλλά θα παραμείνουν στους δήμους με ότι αυτό συνεπάγεται για την συντήρηση και λειτουργία των αναμεταδοτών. Για περιοχές που υπάρχει μεγάλη δυσκολία λήψης με το αναλογικό σήμα, ο κ Μαθιός είπε ότι το ψηφιακό έχει καλύτερη διείσδυση με αποτέλεσμα περιοχές που έπιαναν με κακό σήμα τηλεόραση και χρειαζόταν η λύση τοπικού αναμεταδότη, στην ψηφιακή εποχή δεν θα χρειαστεί να γίνει αυτό.
Καλό είναι να περιμένει κανείς την ψηφιακή κάλυψη μιας περιοχής και από εκεί και μετά να δούμε τι κενά υπάρχουν και εκεί αν επέμβουμε και να τα καλύψουμε τόνισε ο κ. Μαθιός.

Σε ερώτηση που έθεσε το Φιλιατρά Νews στον κ. Μαθιό μέσω του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη για το πότε θα καλυφθούν με ψηφιακό σήμα τα κέντρα εκπομπής Φράγκαπήδημα Πύργου Ηλείας ή Αίνου Κεφαλλονιάς, ο κ. Μαθίος απάντησε ότι και τα δυο αυτά κέντρα εντάσσονται στον βασικό κορμό του ψηφιακού δικτύου.
Σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα χρονοδιαγράμματα κάλυψης όλων των κέντρων εκπομπής στην Ελλάδα, το Φραγκαπήδημα θα ενεργοποιηθεί μαζί με όλη την Πελοπόννησο, αλλά και τον Αίνο Κεφαλλονιάς (περιοχές που αφορούν εμάς δηλαδή) την Άνοιξη του 2014. Θα σταματήσει κάθε αναλογική εκπομπή και θα υπάρχει μόνο το ψηφιακό σήμα.

Ο κ. Πετσέλης ρώτησε τον κ. Μαθιό και για το τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής όταν θα μεταφερθεί στην ψηφιακή εποχή.
Τόνισε ότι δεν απαιτείται έξοδο αλλαγής εγκατάστασης, παρά μόνο η αγορά ενός εξωτερικού αποκωδικοποιητή (όταν η ίδια η τηλεόραση δεν έχει ενσωματωμένο).
Αν παρόλα αυτά η κεραία είναι σε πολύ κακή κατάσταση τότε θα απαιτηθεί η αντικατάσταση με μια απλή κεραία λήψης και θα λυθεί το πρόβλημα.

Σε ερώτηση του κ. Πετσέλη προς τον κ. Μαθιό για το ψηφιακό ραδιόφωνο, και αν υπάρχει πρόβλεψη να μπουν σε μπουκέτο ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea είπε ότι σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης υπάρχει αυτή η πρόβλεψη σε περιορισμένο κομμάτι του φάσματος που δεν θα ξεπερνάει το 10% θα μπορούν να μπουν και κάποια ραδιοφωνικά κανάλια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΛΗΨΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ


Ακούστε όλη την συνέντευξη του κ. Μαθιού στον συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.