Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η δύναμη του Bluetooth

Εκμεταλλευτείτε την ασύρματη αυτή δυνατότητα συνδεσιμότητας της Android συσκευής σας κι αποκτήστε περισσότερες δυνατότητες χάρη στις πολλές εφαρμογές της.
Το Bluetooth είναι μια εντυπωσιακή ασύρματη τεχνολογία που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τη χρήση πολλών λειτουργιών και αξεσουάρ από τη συσκευή σας.
Αν και ήταν μάλλον .....

περιορισμένο κατά τα πρώτα στάδια της ζωής του το Bluetooth εχει εξελιχθεί, για να μπορεί να προσφέρει πληθώρα διαφορετικών δεδομένων επικοινωνίας. Ειδικά τώρα που οι τελευταίες αναθεωρήσεις των προδιαγραφών Bluetooth περιλαμβάνουν κάποια μεγάλη ενεργειακή απόδοση, είναι καλύτερα από ποτέ για να συνδέσετε συσκευές στην Android συσκευή σας μέσω Bluetooth.

Παρακάτω προτείνουμε τις κυριότερες και δημοφιλέστερες χρήσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Hands-free
Χωρίς το Bluetooth, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να φανταστούμε έναν κόσμο hands-free ομιλίας. Τα ακουστικά Bluetooth σας επιτρέπουν να έχετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας ενώ μιλάτε. Αν και η ιδέα του να έχετε ένα σύστημα με ένα μικρόφωνο και ηχείο - όπως τα στερεοφωνικά ακουστικά - είναι μάλλον απλή, η ασύρματη φύση το καθιστά ιδανικό και καλύτερο.

Μουσική
Αλλά γιατί να περιοριστείτε σε απλά ακουστικά που το μόνο που σας προσφέρουν είναι οι κλήσεις ομιλίας; Υπάρχουν ακουστικά με τα οποία απολαμβάνετε κρυστάλλινο ήχο τόσο όταν μιλάτε, όσο και όταν ακούτε μουσική. Επίσης, υπάρχουν ηχοσυστήματα αυτοκινήτου που μπορούν να παίξουν μουσική από το τηλέφωνό σας, ενώ πολλά από αυτά έχουν κουμπιά είτε στην ίδια την συσκευή ή στο τιμόνι του αυτοκινήτου σας που σας επιτρέπουν να επιλέγετε τραγούδια που θέλετε.

Πληκτρολόγια και ποντίκια
Εάν θέλετε να είστε παραγωγικοί με το τηλέφωνο η το tablet σας, μπορείτε να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο στη συσκευή σας. Είναι φυσικό να πληκτρολογείτε πολύ πιο γρήγορα σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο, ενώ δεν είναι πολλοί οι χρήστες που προτιμούν οθόνες αφής για γρήγορη πληκτρολόγηση. Κάποιες συσκευές σας επιτρέπουν να συνδέσετε και ποντίκι για να χρησιμοποιήσετε την οθόνη της συσκευής σας σε ένα ολοκληρωμένο desktop.

Μεταφορά αρχείων
Θέλετε να μεταφέρετε ένα αρχείο από μια συσκευή σε μια άλλη γρήγορα και με ασφάλεια; Αν και οι δυο έχουν Bluetooth, μπορείτε να το κάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα ένα αρχείο Bluetooth από τον υπολογιστή σας στο Android κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το περιβάλλον εργασίας του υπολογιστή για να ξεκινήσει η μεταφορά αρχείου. Στο Android κινητό σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Bluetooth, η οποία έπειτα θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση, αν δεν χρησιμοποιείτε (ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε) λογισμικό συγχρονισμού cloud, όπως για παράδειγμα, το Dropbox, για να στείλετε αρχεία στο τηλέφωνό σας.

Σύνδεση στο διαδίκτυο
Τα Android τηλέφωνά σας που τρέχουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος είναι σε θέση να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω Bluetooth.
Απλά, ενεργοποιείστε το Bluetooth, συνδεθείτε στην επιθυμητή σας συσκευή και διαλέξτε την επιλογή Bluetooth tethering για να το ενεργοποιήσετε. Μπορείτε να το βρείτε στο μενού hotspot tethering.

Πώς να αντιστοιχίσετε συσκευές.
Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Bluetooth είναι ενεργοποιημένη και στις δύο συσκευές. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον μια από τις συσκευές είναι ρυθμισμένη να είναι ορατή (όλες οι συσκευές Bluetooth, από προεπιλογή, δεν είναι ορατές για την αποτροπή ανεπιθύμητων συνδέσεων από τρίτους). Τώρα, πηγαίνετε στην άλλη συσκευή και βρείτε αυτήν που είναι ορατή στη λίστα του Bluetooth. Επιλέξτε τη για να συνδεθείτε. Ανάλογα με την συσκευή, μπορεί να χρειαστεί να εισάγετε ένα κωδικό ΡΙΝ (όπως 0000) για μια η και τις δύο συσκευές η να ελέγξετε ότι το τυχαίο ΡΙΝ που εμφανίζεται και στις δύο, όταν γίνεται το αίτημα αντιστοίχησης, είναι το ίδιο.

Μόλις γίνει η αντιστοιχία, θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα η μεταξύ τους σύνδεση, όπως η λήψη κλήσεων. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες χρήσεις Bluetooth αλλά οι παραπάνω είναι σίγουρα οι πιο συνηθισμένες. Αν νομίζετε ότι η συσκευή σας είναι ικανή για οποιαδήποτε από αυτές, δοκιμάστε τις. Αν όχι, μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε ή να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.