Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παναγιώτης Κατσίβελας: Η παραίτηση Μπόζου από τη θέση του είναι η σημαντικότερη και ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Απάντηση στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε προχθές το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο υπό παραίτηση αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος απέστειλε σήμερα ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε Παναγιώτης Κατσίβελας.

Στην απάντηση του ο διοικητής της 6ης Υ.Πε ........

αναφέρει ότι τα γεγονότα που υπάρχουν αναιροιύν τα λεγόμενα του αναπληρωτή διοικητή και ότι στην παρούσα φάση που είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των νοσοκομείων, η δημόσια αντιπαράθεση θα ήταν επιβλαβής για την νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η δημόσια αντιπαράθεση να γίνει στο μέλλον.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κατσίβελα στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μπόζος έχει ως εξής:

Ενημερώθηκα για τις απόψεις του κ Μπόζου τις οποίες δυστυχώς για αυτόν τα πραγματικά γεγονότα τις αναιρούν.
Δεν θα ήθελα, αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο δια την αξιολόγηση των νοσοκομειακών δομών του νομού μας, να κάνω ένα δημόσιο διάλογο μαζί του, που μπορεί να καταστεί επιβλαβής για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Επιφυλάσσομαι αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον.
Το μόνο που θέλω να επισημάνω, προς το παρόν, είναι ότι ουδέποτε ζήτησε ούτε τροποποίηση ούτε αύξηση προϋπολογισμού του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και βεβαίως ο κ. Μπόζος γνώριζε ότι η μόνη δυνατότητα που υπήρχε για το 2013 για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού ήταν μόνο με τους επικουρικούς γιατρούς, την οποία και δυνατότητα αποστέρησε.

Όσο αναφορά το Κ.Υ. Γαργαλιάνων όφειλε να πει ότι οι δύο γενικοί γιατροί, που προσφέρουν υπηρεσίες, βεβαίως και δεν είναι εκεί κατόπιν δικής του αποφάσεως και υπογραφής.
Όφειλε να ξέρει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και γιατροί «επί θητεία» στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων, αλλά και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας που δεν προέβλεπε το ισχύον προεδρικό διάταγμα, γεγονός που θα καταστήσει πιο εύκολη την τοποθέτηση γιατρών, καταργώντας μια αδικία χρόνων .Βεβαίως αυτό δεν έγινε κατόπιν ενεργειών του.
Και βεβαίως δεν είχα αξίωση να ξέρει τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να ενταχθεί η «κτηριακή αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση» του ΚΥ Γαργαλιάνων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για το οποίο παντελώς αδιαφόρησε.

Για όσα αναφέρεται προσωπικά σε μένα βεβαίως και δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω στον ηθικό κατήφορο που διατρέχε.
Σίγουρα όμως η παραίτησή του από τη θέση «ευθύνης» του –του διοικητή - είναι η σημαντικότερη ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Παναγιώτης Α. Κατσίβελας

15 σχόλια:

  1. αφου εκανε ενα τοσο εργο ο μποζος ωρα να παει σπιτι του .φτανει πια!!!αν γινοταν κ τα τσιρακια του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κ διοικητης καλο θα ηταν να ειχε ασχοληθει με ολες τις παρανομες αποφασεις του κ μποζου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε Κατσίβελα στους γαργαλιάνους ο τζωρτζίνης λεει οτι εχετε βαλει το κεντρο υγειίας στο εσπα.αν αληθευει ευγε σας γιατι αρχιζει να παλιωνει.μπραβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΠΑΠΑΛΑ Ε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα μπα; Ξεκίνησαν ήδη οι κόντρες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στα πλαίσια πάντα της αγαστής συγκυβέρνησης υποθέτω... Τόσο καιρό που ο κ. Μπόζος είχε κάνει τους νόμους χαρτί τουαλέτας και έχει υπογράψει δεκάδες παράνομες αποφάσεις, ο κ. Κατσίβελας ως προϊστάμενός του πού ήταν; Πάντως κάλλιο αργά παρά αργότερα... Η απολογία του κ. Μπόζου για τα πεπραγμένα του πότε θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχουν εργαζομενοι χωρις αντικειμενο στο νοσ/μειο Κυπ/σιας που σε ωρες εργασιας τους απασχολουνται στα χωραφια τους και οδηγοι ασθενοφορου σε νυχτερινες βαρδιες μπεκροπινουν στην πλατεια της πολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σταματηστε..παπαγαλακια με αυτες τις βλακειες..''ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΜΠΕΚΡΟΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ...''..και γιατι ρε εξυπνε αφου τους εβλεπες δεν εκανες καταγγελια....την πολιτικη του καφενειου και του καναπε..την ξερετε καλα..με αυτα τα μυαλα σε λιγο θα ψαχνετε οχι μονο για γιατρους , αλλα και για ασθενοφορα...τελικα ειμασται αξιοι της μοιρας μας εδω στη Μεσσηνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 8:06 ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Κ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟ 166 ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΨΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΕΙ Ο ΦΙΛΟς? ΜΟΝΟ ΛΑΣΠΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ!!!! ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε8.6 μη ζοριζεσαι.Αν χρειαστεις ασθενοφορο που δεν το ευχομε θα σου ερθει με οδηγο αλειφη.τους ξερουν οι συναδελφοι και τους καλυπτουν.Οσο για το αν θα ψαχνουμε για γιατρους οι ιδιοι οιγιατροι υπονομευουν το Νοσοκομειο.Αλλα μαλλων εισαστε απο αυτους που διορισε το ΠΑΣΟΚ και ο Ραλλης της ανω πολης οντως χωρις αντικειμενο στο ιδρυμα αλλα με εσας αλλο ιδρυμα εχει καταντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΖΟΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΚΑΙ ΕΞΟΛΠΙΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΦΟΡΕΙΑ!!!
    (ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ 800 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ).
    ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ....

    ΜΑ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ....
    ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΕΨΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ...
    Α ΡΕ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν εχετε καταλαβει πως δεν φταιει ουτε ο μποζος ουτε ο κατσιβελας, αλλα η κεντρικη κυβερνηση νδ και λαμογιων του πα-σοκ.στην αθηνα τα πραγματα στα νοσοκομεια ειναι χειροτερα .εκει πας μεχρι και φαγητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φιλε των 4.25 ξερεις πολυ καλα και συ οτι υπερβαλεις και λασπολογεις...οσο για το ''αλειφη'' οδηγοι ασθενοφορων μαθε.. ορθογραφια πρωτα..μαθε να γραφεις και μετα να σχολιαζεις..τωρα το..αν με διορισε το ΠΑΣΟΚ..και αλλες πρακτικες του στυλ..''μπαρμπας απο Κορωνη''..και ''Ραλλης της ανω πολης'' μαλλον εξ'ιδιων κρινεις τα αλλοτρια..ειμαι 45 και ακομα καθομαι στα θρανια καθε χρονο να παιρνω γνωση και ενημερωση για την εργασια μου..που ειναι στα ασθενοφορα...!!!ευχομαι..να μη χρειαστει ποτε να γινει κανενας χρηστης ασθενοφορου..αλλα ξερω καλα απο την εργασια μου οτι η ζωη και ο πονος του καθε συνανθρωπου μου..ειναι σεβαστος και δε μπορει να γινει ποτε αντικειμενο δικων σου σχολιων..το να φορτωνουμε τις επιλογες μας σε αλλους..ειναι ευκολο.χθες στο ΠΑΣΟΚ , σημερα στη ΝΔ αυριο στο ΣΥΡΙΖΑ..μονοι τους βγαινουν..μονοι τους ψηφιζονται..!!!ετσι δεν ειναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το έχουμε τραβήξει αρκετά το ζήτημα... Αυτούς που κατονομάζετε λασπολόγους, αν θέλετε σας παραθέτουμε ονοματεπώνυμα. Οι λειτουργοί του νοσοκομείου ξέρουν ποιος δουλεύει, ποιος διορίστηκε πώς και ποιος είναι "αλοιφή" εν ώρα εργασίας. Μάθατε μάλλον από τους πολιτικούς μας να λέτε την καταγγελία λάσπη όταν δεν αναφέρονται ονόματα. Ευχαρίστως να σας τα πούμε και αυτά. Αλλά μην ανησυχείτε. Τώρα που αρχίζει η φάση της κινητικότητας στην περιφέρεια και το ΑΣΕΠ θα αξιολογεί φακέλους και προσόντα, η λάσπη θα κατακαθήσει.

      Διαγραφή
  14. Ο φιλος που κανει αλκοτεστ εξ όξεως στους οδηγους μαλλον εμεινε αδιοριστος και βγαζει κακιουλες!
    Καλος ή κακός δεν είναι ολα μελι γάλα,, αλλα όταν καλούμε ασθενοφόρο ερχεται αμμεσως ,χωρις καθυστερησεις και με οδηγους που ειναι αξιοπρεπεις και παλευουν με παλια ασθενοφορα να μας εξυπηρετησουν προθυμα και με το μεγιστο επαγγελματισμό!
    Ψαξε αλλου για κριτικες ,, πχ διοίκηση-γιατρους(ορισμένους οχι ολους) και ασε τις μικροπρεπειες....... για τον 12:41 και 4:25

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.