Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Στην ψηφιακή εποχή από τα ξημερώματα η Καλαμάτα, η μισή Μεσσηνία και μικρό τμήμα της Λακωνίας [ VIDEO ]

Έσβησε οριστικά μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το αναλογικό σήμα.
Στην υπόλοιπη Μεσσηνία πότε;;;


Στην ιστορία πέρασε από τα ξημερώματα της παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα, η μισή Μεσσηνία και τμήμα του Νομού Λακωνίας καθώς σύμφωνα με το BEST TV ο Γενικός Διευθυντής της Digea, ......

Γιώργος Μαθιός "κατέβασε" το αναλογικό σήμα από το κέντρο εκπομπής "Πεταλίδι" και πλέον οι Μεσσήνιοι έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.

Έτσι η Μεσσηνία μπήκε ολοκληρωτικά στην ψηφιακή εποχή. Οι τηλεθεατές ωστόσο θα βλέπουν τα αγαπημένα τους περιφερειακά κανάλια αλλά και τα κανάλια εθνικής εμβέλειας με τέλεια εικόνα και ήχο στις τηλεοράσεις τους εφόσον έχουν προμηθευτεί αποκωδικοποιητή MPEG4.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι ΟΛΗ η Μεσσηνία που λαμβάνει το ψηφιακό σήμα αλλά μόνο ο μισός Νομός.
Το σήμα φτάνει μέχρι τον Δήμο Τριφυλίας και συγκεκριμένα μέχρι τους Γαργαλιάνους (σύμφωνα με τον χάρτη κάλυψης) ενω από τους Γαργαλιάνους και πίσω (Φιλιατρά Κυπαρισσία κλπ κλπ το αναλογικό σήμα εξακολουθεί να υπάρχει καθώς η λήψη γίνεται από δυο σημεία εκπομπής. Το Φραγγαπήδημα (Πύργος Ηλείας) και Αίνο (Κεφαλλονιά) και σε αυτά τα δυο σημεία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ψηφιακή εκπομπή.

Πάντως σε επικοινωνία που είχε το Φιλιατρά News με την Digea ρωτήσαμε για τον χρόνο έναρξης της ψηφιακής εκπομπής α[[ο τα δυο προαναφερόμενα σημεία και μας απάντησαν ότι δεν έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης.
Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις το κέντρο εκπομπής στο Φραγκαπήδημα θα προηγηθεί από το κέντρο εκπομπής του Αίνου Κεφαλλονιάς καθώς σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ το Φραγγαπήδημα στον Πύργο Ηλείας ανήκει στον τομέα 22 και έχει χρονοδιάγραμμα (Τ0 + 60 ημέρες) ενω ο Αίνος Κεφαλλονιάς εχει τομέα 17 και σαν χρονοδιάγραμμα έχει (Τ0 + 180 μέρες)
Σε ερώτηση μας προς την Digea για το τι τιμή έχει το Τ0, μας απάντησαν ότι δεν έχει οριστεί ακόμα από το υπουργείο η τιμή του Τ0 και έτσι δεν μπορούν με ακρίβεια να μας προσδιορίσουν τον χρόνο έναρξης της ψηφιακής εκπομπής σε κανένα σημείο αππο τα υπόλοιπα που είναι να λειτουργήσουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS είναι ότι η ψηφιακή εκπομπή τουλάχιστον για το Φραγγαπήδημα στον Πύργο Ηλείας θα ξεκινήσει τέλη του 2013 με αρχές Ιανουαρίου του 2014.







3 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.