Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες για 10.000 άνεργους

Από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι άνεργοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν για 5 μήνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για ........

το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε δημόσιους φορείς.
Η πρώτη (από τις συνολικά τέσσερις) Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, αρχίζει στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και ότι αυτή γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε και η σχετική Δημόσια Πρόσκληση.

bankingnews

5 σχόλια:

 1. Καλημέρα σας,
  παρακαλώ ήθελα να ρωτήσω αν μετά την λήξη του 5μηνου προγράμματος δικαιούμαστε να βγούμε στο ταμείο ανεργίας?
  Σας παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει.
  Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απ όσο έχουμε ενημερωθεί, όχι. Μετά το 5μηνο Δεν έχει ταμείο Ανεργίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
   Να είστε καλά.

   Διαγραφή
  2. Πάντως ρωτήστε κι εσείς στον ΟΑΕΔ για να έχετε απόλυτη γνώση του μετά το 5μηνο.
   Κάποιος φίλος που ρώτησε, του είπαν ότι θα έχει το 5μηνο και ένσημα. Ρωτήστε και αυτό πάντως.

   Διαγραφή
 3. Pote vgainoun ta apotelesmata kai pws tha to mathoume?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.