Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Λαγκούβαρδος: Τρυγάνε τους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας

Τους πρώτους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας τρυγάνε εδώ και λίγες μέρες στη Φάρμα Goji Berry στο Λαγκούβαρδο! Η απόδοση των πρώτων καρπών και η ποιότητα των φρούτων της καλλιέργειας του ελληνικού Goji, που είναι και η πρώτη στην περιοχή και, μάλιστα, σπορόφυτη, είναι εξαιρετική και το γεγονός αυτό γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση τους καλλιεργητές – παραγωγούς, Παναγιώτη Τσαγκάνη και Παναγιώτη Καμπύλη!

Ήδη, αν και πρώτη χρονιά συγκομιδής, η παραγωγή πάει πολύ.......

καλά. Ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες συγκομίζοντας περίπου 700 γραμμάρια, έπειτα γύρω στα 800, μετά λίγο περισσότερο από 1 κιλό, 2 κιλά περίπου την επόμενη φορά και νωρίς το πρωί της Κυριακής, που τρυγούσαν για πέμπτη φορά, είχαν συγκομίσει περίπου 20 κιλά και υπήρχε πολύς καρπός για να μαζευτεί.

Τις επόμενες μέρες θα συγκομίσουν πάλι και υπολογίζουν να βγάλουν περί τα 50 με 60 κιλά, τη μέρα, που θεωρείται εξαιρετική απόδοση για πρώτη χρονιά, ενώ υπάρχει πάρα πολύς καρπός, επίσης, στο στάδιο της ωρίμανσης!
Όπως έχουμε γράψει, παρουσιάζοντας στο «Θ» της φάρμα Goji Berry, σε 4 στρέμματα περίπου, στις 10 Απριλίου 2012, φύτεψαν τα σπορόφυτα δέντρα τους! Το δε ενδιαφέρον από εταιρείες βιολογικών προϊόντων καθώς και τη ΦΑΓΕ, είναι έντονο και οι δύο παραγωγοί βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος τους, είτε νωπό είτε αποξηραμένο. Σημειώνουμε ότι η ποικιλία της συγκεκριμένης καλλιέργειας είναι το Lycium barbarum, με γλυκό καρπό και υψηλή απόδοση!

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.