Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Προσδοκούμε την ανάκαμψη, αλλά έχουμε υπερβεί τα όριά μας!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η κατάσταση της Χώρας επιβάλλει κάθε τόσο να έρχονται οι υπάλληλοι της Τρόϊκας στην πατρίδα μας, να επιβλέπουν την πρόοδό μας στα όσα η Χώρα έχει συμφωνήσει αλλά και να παρακολουθούν την απαραίτητη πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών που αν ολοκληρωθούν θα σηματοδοτήσουν ένα νέο, σύγχρονο, ευέλικτο κράτος χωρίς σπατάλες και δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Μέχρις εδώ συμφωνούμε όλοι.
Ναι, επιβαλλόταν να αλλάξουμε, να......

ξεφύγουμε από τον κακό μας εαυτό και να αποτινάξουμε τις παθογένειες που έκαναν τη δημόσια διοίκηση να σέρνεται και να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Να σταματήσουμε τις αλόγιστες σπατάλες που ακόμη και σήμερα πνίγουν την οικονομία μας και να επιμερίσουμε δίκαια τα βάρη στους Έλληνες. Να απορρίψουμε την ατολμία των πολιτικών μας να πουν την αλήθεια στο λαό και να ζητήσουμε να προχωρήσουν ταχύτερα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μπας και γλυτώσουμε τον οικονομικό όλεθρο.

Η άφιξη των Τροϊκανών κάθε τόσο μας αποσυντονίζει, μας ανησυχεί και δημιουργεί πληθώρα φημών για νέες περικοπές, νέους φόρους, νέα δυσβάσταχτα μέτρα.
Συντελούν βέβαια στη διασπορά των φημών αυτών και οι αντιπολιτεύσεις της Ελλάδος που καραδοκούν κυριολεκτικά για το όποιο λάθος, εντείνοντας την αγωνία του λαού, ενώ συγχρόνως με συμπεριφορές και δημόσιες τοποθετήσεις, δημιουργούν συνέχεια αναχώματα στην προσπάθεια ιδίως του ιδιωτικού τομέα να σταθεί στα πόδια του.

Οι φήμες, οι προσδοκίες αποτυχίας, ο ανούσιος και ενίοτε διχαστικός αντιπολιτευτικός λόγος , οι υπερβολές και οι προσωπικές πικρίες ορισμένων εντείνουν τα υπαρκτά μας προβλήματα και κρατούν την Ελλάδα αιχμάλωτη στη μιζέρια και την απαισιοδοξία.
Αυτή είναι η μία πλευρά, διότι υπάρχει και η πλευρά της Τρόϊκας, που συνεχίζει σε αρκετές περιπτώσεις την ανάλγητη εμμονή της στο λάθος και αποσυντονίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια κάνουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Φυσικό είναι ο κάθε Τόμσεν να επιθυμεί να πετύχει τις δικές του λογιστικές επιδιώξεις.
Αλλά καλό είναι να γίνει σαφές προς όλους ανεξαιρέτως, ότι ουδεμία άλλη κάθετη μείωση αποδοχών θα γίνει πλέον αποδεκτή από τους δοκιμαζόμενους Έλληνες.
Οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τους Έλληνες και ακόμη και η απλή συζήτηση για τυχόν επιπλέον περικοπές αποδοχών, ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων.
Για να αποφευχθεί ακόμη και η σκέψη παρόμοιων μέτρων που δυστυχώς είχε υιοθετήσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου και οδήγησε σε εφιαλτικές μειώσεις αποδοχών τους πολίτες και σε μαρασμό την αγορά, επιβάλλεται άμεση δράση από το Κυβερνητικό επιτελείο.

Έτσι πρέπει να μη διστάσουν οι υπουργοί να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στο συμμάζεμα του κράτους, ενώ οφείλουν ΑΜΕΣΑ να εξισορροπήσουν την αγορά που δυστυχώς έχει αποσυντονιστεί και να συντηρήσουν την ελπίδα στο λαό.
Απεχθάνομαι το λαϊκισμό, αλλά τολμώ να πω ότι οι πολίτες έκαναν το καθήκον τους, ας τολμήσουν και οι πολιτικοί μας να κάνουν το δικό τους.
Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις που παρά την προσπάθεια, η σπατάλη σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζεται, έχει πολλές εκφάνσεις και εκεί έγκειται η πολιτική τόλμη για να σταματήσουν!

Φυσικά, το βάρος είναι μεγάλο και σ΄αυτό πρέπει να συνεισφέρουν όλοι , αυτοδιοίκηση, φορείς και τοπικοί παράγοντες.
Η πραγματικότητα είναι, ότι δεν μπορεί το κράτος να σηκώσει άλλες σπατάλες σε ενοίκια, σε πολυτέλειες, υπηρεσιακά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αιρετούς σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ή αμφιβόλου απόδοσης δράσεις που κοστίζουν κλπ

Η αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας, επιβάλλεται να βοηθήσει και να σταθεί δίπλα στην Κυβέρνηση στην τιτάνια προσπάθεια συμμαζέματος και να περάσει και τα μηνύματα αυτά στους πολίτες.
Οι καιροί δύσκολοι και η πατρίδα, μας θέλει όλους στον αγώνα, παραμερίζοντας τις όποιες διαχωριστικές γραμμές μας κρατούν μακριά!

4 σχόλια:

  1. Θα μείνεις με την προσδοκία της ανακάμψης. Γιατί προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει κανένας που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Και γα την ιστορία το βάθεμα της κρίσης είναι στο 25%. (και κρατήστετο αυτό, οπότε φως για ανάκαμψη σε 10 με 12 χρόνια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω στις επομενες θα ψηφισω ΝΔ για να συνεχισει την περικοποη στις συνταξεις, παιρνουν πολλα οι παλιιογεροι , να μεινουν με 200 κατοσταρικα να πανε μια ωρα αρχιτερα μπας και σωθει η χωρα...ααα και που σαι Μπουζα , 59 νεες δημοσιες υπηρεσιες ιδρυσε το κομμα σου...αφου βρισκεις προβατα ομως ..λες αρλουμπες....μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι φταιει η τροικα οταν απο την πρωτη στιγμη
    ζητησε την καταπολεμηση της φοροδιαφυγης τι
    φταιει η τροικα οταν εχει διοριστει η μιση μεσ
    σηνια αναξιοκρατικα τι φταιει η τροικα οταν τα
    λαμογια ξεπηδανε σαν μανιταρια τι φταιει η τροι
    κα οταν συλαμβανεται υπαλληλος που τα παιρνει
    και η εκδικαση της υποθεσης του εχει παρει 9
    αναβολες κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑ!ΜΠΟΥΖΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΛΑΧΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟΜΠΑΡΟΚ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ?ΕΓΩ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ Η Η ΝΔ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ?ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΜΗ ΠΤΟΗΣΑΙ ΟΜΩΣ.ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΑΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ.ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑ ΑΒΕΡΤΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.