Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή το πρώτο event "IAAF kids Athletics" [ Video ]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία των Φιλιατρών το πρώτο kids Athletics « ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ» που συνδυάζουν παιχνίδι, άθληση, ομαδικότητα, ευγενή άμιλλα.
Η διοργάνωση ........

έγινε από τον Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, την Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Τριφυλίας.
Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 17:30 όπου παιδιά Δημοτικού Είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία προκειμένου να δουν και να γνωρίσουν μέσα από ένα παιχνίδι κάποια αγωνίσματα στίβου.

Ο Τεχνικός υπεύθυνος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος όπου υπό τις οδηγίες του τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα πέρασε και τα 5 αθλήματα που είχαν απλωθεί στην πλατεία.
Πολύτιμη βοήθεια στο όλο εγχείρημα υπήρξε από τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας όπου με την δική τους συμβουλή οι ομάδες πέρναγαν ένα ένα τα αθλήματα κάνοντας κυρίως τους πολύ μικρούς φίλους μας να τα γνωρίσουν αλλά και ταυτόχρονα να αθληθούν.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο κ. Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος αφού ευχαρίστησε τα παιδιλα για την συμμετοχή τους και τον Αθλητικό Σύλλογο Τριφυλίας για την υποστήριξη και βοήθεια που πρόσφερε είπε ότι πρόκειται για αγωνίσματα του κλασικού στίβου σε μια άλλη μορφή στηρίζοντας τον στίβο σε μια παιγνιώδη μορφή και ομαδικότητα.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή παιδιών ενώ σε ερωτήσεις που του θέσαμε για το αν μπορούν μεσα απο τέτοιες εκδηλώσεις να αναδειχθούν νέα ταλέντα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος απάντησε πως σίγουρα μπορούν να αναδειχθούν ταλέντα στον κλασικό Αθλητισμό.
Μεσα απο αυτήν την παιγνιώδη μορφή του κλασικού Αθλητισμού ένα έμπειρο μάτι μπορεί να αναγνωρίσει σε ένα παιδί αν είναι ή όχι ταλέντο. Τα πρώτα δείγματα επεσήμανε μπορούν να φανούν μέσα από τις ηλικίες των 8 ή 9 ετών που είναι κοντά στο τελείωμα του Δημοτικού Σχολείου.
Τόνισε δε, ότι σήμερα είδε πολλά παιδιά που ξεχώρισαν\. Από εκεί και μετά είναι να μπορέσουν να οδηγηθούν στον Κλασικό Αθλητισμό, να μάθουν την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Διαχώρισε τον Αθλητισμό από τον πρωταθλητισμό καθώς είναι δυο διαφορετικά επίπεδα. Τόνισε δε και παρακίνησε τους γονείς να σπρώξουν τα παιδιά στον Αθλητισμό που θα τα βοηθήσει όταν είναι να πάρουν την ζωή στα χέρια τους να γίνουν πιο σταθεροί, πιο έτοιμοι και πιο σίγουροι για την ζωή τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας Γιώργος Μέλλος τόνισε ότι το βασικό ηταν ππου σήμερα τα παιδιά διασκέδασαν, ενώ όπως αμς είπε η ίδια εκδήλωση θα γίνει την επόμενη Κυριακή στην πλατεία των Γαργαλιάνων.
Ο ΑΣ Τριφυλίας όταν κάνει εκδηκώσεις τις κάνει και στις 3 μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας.
Ευχαρίστησε τον κ. Τριανταφυλλόππουλο λέγοντας ότι έχουν άψογη συνεργασία καθώς ο ΑΣ Τριφυλίας είναι επίσημο μέλος του ΣΕΓΑΣ.
Παρατήρησε οστόσω την αυξητική τάση που υπάρχει απο συμμετοχές στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν.

Δείτε το σχετικό Video.