Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Πολύχρωμος» υποψήφιος δήμαρχος ο Κ. Μαργέλης

Αυτό που επί μήνες ψιθυριζόταν επιβεβαίωσε χθες,........

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Θάρρους», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης. Επίσημα πλέον ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Μαργέλης δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, παρά μόνο ανέφερε πως πρόκειται για πολυκομματική κίνηση, που δε θέλει να έχει καμία σχέση με κόμματα και χρίσματα. Υποσχέθηκε, όμως, ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο με την προσθήκη του αιτήματος για τυποποίηση εντός ζώνης καταθέτει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με επιστολή στο ΥΠΑΑΤ που υπογράφει ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος Δημ. Γυφτέας.
Παράλληλα επικρίνει την ΕΑΣ Μεσσηνίας ότι για πολλά χρόνια με τους αναποτελεσματικούς χειρισμούς της ζημίωσε το ελαιόλαδο, τους Μεσσήνιους παραγωγούς και τις εξαγωγές.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΛΑΘΟΣ timing από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη, που επιβεβαιώνοντας τις φήμες για την υποψηφιότητα δημάρχου Καλαμάτας, ανοίγει ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο ένα χρόνο τουλάχιστον πριν τις εκλογές!
• ΘΕΤΙΚΑ αποτιμά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παρά την άρνηση υπογραφής της από τους Βιομήχανους (ΣΕΒ).
• ΜΠΡΟΣΤΑ ΞΑΝΑ η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και την παράσταση νίκης. Διευρύνεται η υπεροχή Σαμαρά έναντι του Τσίπρα για πρωθυπουργός.
• ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ στην Τριφυλία για την αναστολή οικοδομικών αδειών στην περιοχή Natura. Που αποσκοπεί ο συσχετισμός έκδοσης της ΚΥΑ με την «υπόθεση Παπά» στην Ελαία.
• ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για τη μείωση των δικαστικών λειτουργών.
• ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον δήμαρχο Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλο στο ΤΑΙΠΕΔ για τρία ακίνητα στα όρια του Δήμου και πρόθεση διεκδίκησής τους για κοινωνικές δράσεις.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!