Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Τριφυλία: Μεγάλες οι ζημιές από τον δυνατό αέρα. [ Φωτό - Video ]

Μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει ο δυνατός αέρας της τάξης των 8 μποφόρ που πνέει στην περιοχή.
Στα Φιλιατρά και συγκεκριμένα στο βορρέειον έσπασαν κλάρες από πεύκα που βρίσκεται στο πάρκο με αποτ'ελεσμα η μεν πρώτη κλάρα να πέσει στο δρόμο και η δεύετερη να πέσει σε σπίτι στο οποίο ξήλωσε την παροχή ρεύματος.

Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Σωτήρης Λύκος, ελάχιστα .......

λεπτά πριν το συμβάν είχε μετακινήσει το αυτοκίνητο του και στο τσακ γλύτωσε την ζημιά. Κάτι που δεν απέφυγε όμως η παροχή του ρεύματος του Σπιτιού. Ενω η σύζυγος του μόλις πριν ένα λεπτό είχε αφήσει στην μητέρα του τα παιδιά για να πάρει κάτι απο το σπίτι που ξέχασε και να πήγαιναν στην παρέλαση.

Φανερά σοκαρισμένη η σύζυγος του Βάσω Μακρή μας είπε ότι είδε μια σκιά να πέφτει προς το σπίτι και τρόμαξε. Άκουσε το κλαδί να ξηλώνει το καλώδιο παροχής ρεύματος και το μυαλό της πήγε αμέσως στα παιδιά της που είχε αφήσει λίγο πριν κάτω στην πεθερά της.
Φοβάμαι για τα παιδιά μου τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε ενα περιστατικό που έγινε καλοκαίρι και ενώ επικρατούσε άπνοια. Είχε σπάσει μια μεγάλη κλάρα, και έπεσε κάτω. Ευτυχώς που δεν υπήρχε κανένα παιδί να το σκοτώσει, είπε η κ. Βάσω.

Ο κ Λύκος εφιστά την προσοχή και τονίζει μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News. Έχουν γίνει έγγραφα και προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στον Δήμο, το δασαρχείο και παντού αλλα κανείς δεν κάνει τίποτα απολύτως.

Και μας ανέφερε για ένα δέντρο που έχει σπάσει ο κορμός από την βάση του και έχει γείρει εντός του χώρου του Βορρέειου το οποίο μπορείτε να δείτε και στο Video που ακολουθεί.

Για το θέμα με τις ζημιές μίλησε στην κάμερα του φιλιατρά News και ο Προϊστάμενος του τοπικού παραρτήματος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ανδριανόπουλος Παναγιώτης.
Από χθες βράδυ υπάρχουν πάρα πολλές βλάβες σε όλη την παραλιακή ζώνη όπου οι άνεμοι είναι δυνατοί. Μέχρι το μέσηέρι είχαν αποκατασταθεί το 50% των βλαβών. Υπάρχουν περιοχές τόνισε που οι βλάβες επαναλαμβάνονται. Δηλαδή ενώ υπήρχε βλάβη, και αποκαταστάθηκε συνεργείο χρειάστηκε να μεταβεί εκ νέου στο σημείο για να αποκαταστήσει ξανά την βλάβη.
Ολα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός ανέφερε ο κ. Ανδριανόπυλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.