Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Για μια πεντακάθαρη οθόνη

Καθαρίστε την οθόνη των συσκευών που χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και εξαφανίστε δαχτυλιές, βρωμιά και άλλα σημάδια.
Ο καθαρισμός μιας οθόνης αφής είναι πολύ απλός.
Δεν χρειάζεται .....

κάποιο ειδικό κιτ καθαρισμού η κάποιο συγκεκριμένο διάλυμα. Μπορείτε να το κάνετε απλά, με υλικά που ενδεχομένως να έχετε και στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε τι να αποφύγετε, καθώς πολλά κοινά είδη υφασμάτων και διαλείμματα καθαρισμού μπορεί να βλάψουν σοβαρά την οθόνη σας.

Τι να μην κάνετε.

Πριν μάθετε πώς να καθαρίζετε με ασφάλεια την οθόνη αφής της συσκευής σας, ας δούμε πρώτα ποια πράγματα δεν πρέπει να κάνετε ποτέ.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε δραστικές χημικές ουσίες, όπως καθαριστικά τζαμιών η ουσίες που περιέχουν αμμωνία η αλκοόλη. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο υγρό, μια μικρή ποσότητα νερού πάνω σε ένα πανί είναι υπέρ αρκετή.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά υφάσματα η χαρτί, γιατί χαράζουν την οθόνη. Οι γρατσουνιές που προκαλούνται είναι μικρές, αλλά θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου θαμπώνοντας την οθόνη. Αντί αυτού, χρησιμοποιείστε πανιά μικρό-ινών, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό ευαίσθητων επιφανειών.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα νερού. Εάν το νερό είναι απαραίτητο για να καθαρίσετε την οθόνη, θα πρέπει να το κάνετε με ένα πανί μικρο-ινών ελαφρώς υγρό, αντί να βάλετε νερό απευθείας στην οθόνη σας. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας πρώτα.
ΠΟΤΕ μην πιέζετε πολύ την οθόνη κατά τον καθαρισμό της γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά στη συσκευή σας. Εάν βέβαια η οθόνη σας είναι καλυμμένη με πλαστικό προστατευτικό οθόνης, έχετε περισσότερη ελευθερία κινήσεων και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ειδή καθαρισμού.

Χρησιμοποιήστε πανί μικρο-ινων

Για να καθαρίσετε μια οθόνη αφής -και όχι μόνο- το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε είναι ένα πανί μικρο-ινών. Για πιο βρώμικες οθόνες, μπορεί να χρειαστεί επίσης μια μικρή ποσότητα νερού βρύσης. Αυτό το ύφασμα μπορεί να καθαρίσει με ασφάλεια ευαίσθητες επιφάνειες γυαλιού, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιά η για μια οθόνη αφής από γυαλί. Το πανί αυτό περιέχει πολύ μικρές ίνες που δεν φθείρουν την οθόνη αφής σας αλλά θα απομακρύνουν σκόνη και βρωμιές.
Καθαρίζοντας μια οθόνη αφής
Τώρα που έχετε το κατάλληλο ύφασμα για να καθαρίσετε την οθόνη σας, η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Απενεργοποιήστε τη συσκευή. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό στην πραγματικότητα, αλλά αν θα χρησιμοποιήσετε νερό τότε σας το συνιστούμε.
Σκουπίστε οριζόντια η κάθετα όλη την οθόνη αφής με μια επαναλαμβανόμενη κίνηση του πανιού μικρο-ινών. Για παράδειγμα, ξεκινήστε από την αριστερή πλευρά της οθόνης και σκουπίστε μέχρι τη δεξιά πλευρά της οθόνης. Στη συνέχεια, μετακινήστε το ύφασμα λίγο προς τα κάτω και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να καθαρίσετε ολόκληρη την οθόνη. Αυτός ο τρόπος είναι και ο ασφαλέστερος.

Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα νερού (μην προσθέσετε σαπούνι) για να υγράνετε ελαφρώς μια γωνία του υφάσματος. Χρησιμοποιήστε το υγρό μέρος του υφάσματος για να καθαρίσετε την οθόνη με τον ίδιο τρόπο.
Σκουπίστε την οθόνη με το στεγνό μέρος του πανιού, για να φύγει η περισσότερη υγρασία και αφήστε το υπόλοιπο του νερού να στεγνώσει με τον αέρα. Για να καθαρίσετε το πανί μικρο-ινών και να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων, μουλιάστε το σε ζεστό νερό και σαπούνι (χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών), ξεπλύνετε καλά και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε κάποιο από τα κιτ καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά είναι μια δαπανηρή λύση. Ένα απλό πανί μικρο-ινών και λίγο νερό θα λειτουργήσει εξίσου καλά στις περισσοτερες περιπτώσεις. Τέλος, μην ξεχάσετε να πλένετε τα χέρια σας τακτικά για να κρατήσετε την οθόνη καθαρή. Λιγότερη βρωμιά στα χέρια σας σημαίνει λιγότερη βρωμιά στην οθόνη σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.