Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κυπαρισσία: Κατέλαβαν την ΔΟΥ αγανακτισμένοι πολίτες. [ VIDEO ]

Τελευταία μέρα σήμερα -με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου οικονομικών- για την λειτουργία της ΔΟΥ Κυπαρισσίας και η αντίδραση πολιτών και φορέων με μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας ήταν καίρια και δυναμική.

Σήμερα το πρωί ........

και ώρα 11:30 περίπου προέβησαν σε κατάληψη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της εφορίας Κυπαρισσίας και συγχώνευσης της με την ΔΟΥ Καλαμάτας.

Βασικά επιχειρήματα τους η πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Τριφυλία προς την Καλαμάτα 80 χιλιόμετρα πήγαινε και άλλα 80 επιστροφή 9σύνολο 160 χιλιόμετρα με άθλιο οδικό δίκτυο και με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον φορολογούμενο μια τέτοια μετακίνηση την στιγμή που στον όμορο νομό Ηλείας Η ΔΟΥ Αμαλιάδας έχει εξαιρεθεί από το λουκέτο παρά το γεγονός ότι είναι σε πάρα πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού τον Πύργο.
Ένα άλλο επιχείρημα ήταν το οικονομικό μέγεθος που εισπράττει η ΔΟΥ σε σχέση με άλλες.
Από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στοχοποιήθηκε και κατηγορήθηκε τόσο ο Δήμος Τριφυλίας όσο και ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Γιάννης Κατσαργύρης κατηγορήθηκαν ότι δεν αφύπνισαν έγκαιρα τον κόσμο λέγοντας μέχρι πρότινος ότι η ΔΟΥ δεν θα κλείσει.

Απαντώντας στις κατηγορίες ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας επεσήμανε ότι από την πλευρά του Δήμνου έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια με επαφές έγγραφα υπομνήμ,ατα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την ανάγκη διατήρησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.
Οι πολίτες όμως εξακολουθούσαν να καταλογίζουν ευθύνες στον Δήμο για αδράνεια στην όλη υπόθεση και απάιτησαν να συγκλιθεί άμεσαα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ροκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν.

Η έκτακτη συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 3 το μεσημέρι παρουσία πολιτών και φορέων.

To Video διαθέσιμο μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα στο Youtube.



6 σχόλια:

  1. ας βαλουν το ζαχαρια να παρει τηλ τον κουμπαρο του τον Αντωνακη να καθαρισει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας στείλουν καλύτερα την αστυνομια να τους συλλάβει τους αλύτες καταλύουν την τάξη και το σύνταγμα, αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα δεν υπάρχει εισαγγελέας γιά την κατάληψη. Γιά τον Ξύγκα υπήρχε στο ΙΚΑ Φιλιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οποιος δεί ολο το βιντεάκι υπαρχουν φοβερες ατακες εκατερωθεν.
    Καλη προβολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΕΣ.ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!Α Ξ Ι Ο Ι Τ Η Σ Μ Ο Ι Ρ Α Σ Μ Α Σ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και μετά λένε ότι οι Ελληνες δεν θελουν να πληρώνουν φορους...αχχαχαχα..πρωτη φορα βλεπω ανθρωπους να παρακαλανε να μεινει ανοικτη η εφορια για να πληρωνουν...μπραβο ΕΛΛΗΝΕΣ, αγαπατε την χωρα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.